Voitolla yöhön ja tappiolla tappiin

Politiikassa harrastetaan puolueiden välillä jatkuvaa kilvoittelua, mutta missä vaiheessa puoluetoimistoille voi kertoa, että nyt kilpailu mennyt hieman liian pitkälle. Sama tilanne kuin hiekkalaatikolla leikkipaini äityy lyömiseksi ja joku ilmoittaa, että ”vi#€u sä löit oikeesti”!

Sama tilanne on nyt politiikassa, kun hallituspuolueet etenkin SDP ja Keskusta painii keskenään. Molemmille tulevat aluevaalit ovat todella tärkeät, mutta nyt äänistä kamppailu on mennyt liian pitkälle. Ellei kyseessä ole sittenkin vain uusien strategioiden käyttöönotto.

SDP: Yöväenpuolue, vastuullisemman ryyppäämisen puolesta.

SDP on ottanut aluevaalien äänisaaliin takaamiseksi käyttöön pääministeri Sanna Marinin kulttimaisen aseman. Radiosta kuuluu pääministerin ääni, joka kertoo, kuinka SDP on vastuullisen politiikan puolella. Tämä ei kuitenkaan vielä riitä takaamaan voittoa uusilla hyvinvointialueilla. SDP:n puoluetoimistolla onkin nyt keksitty uusi idea, missä pääministeriä juoksutetaan myös yökerhoissa.

Pettämätön idea on hakeutua yökerhoissa viihtyvien janoisten SOME-vaikuttajien seuraan, koska he sitten jakavat tietoutta vastuullisuudesta omille seuraajilleen. En tiedä kuka puoluetoimistolta on keksinyt, että juuri Instagramista, TikTokista ja Snapchatista ihmiset hakevat tissivakojen ja vatsalihasten lisäksi vastuullisia poliitikkoja. Puutonoksa odottaa innolla, milloin Instagramiin ilmestyvät SOME-vaikuttajien maksetut kaupalliset yhteistyökampanjat, missä seksikkäin kuvin kannustetaan äänestämään SDP:n Jukka Gustafssonia, koska vastuullisuus ja hyvinvointialueet. Puutonoksa hämmästelee vielä tätä pääministerin puhelinselitystä. Pääministeri ei uskalla kuljettaa valtioneuvoston virkapuhelinta mukana, koska se voi hävitä. Kuinka monta turvamiestä pitää ihmisellä olla, että uskaltaa mukana kantaa myös virkapuhelinta?

Tämä täysin uusi taktiikka kerätä ääniä yökerhoista on mennyt niin pitkälle, että siinä ei paina enää korona-ajan ohjeet, ei vaikka olisi altistunut koronalle ja itse kirjaillut pari viikkoa aikaisemmin ohjeet, että altistuksen sattuessa olisi syytä mennä kotiin eikä kapakkaan kaljalle. Tämä oli härski peliliike SDP:n puoluetoimistolta. Valtioneuvoston päällikön virkaa pitävä pääministeri Marin sanaili ohjeet, missä koronalle altistuvien ministereiden on vältettävä ihmiskontakteja. Näin saadaan kaikki muut koteihin ja itselle jää tilaa mennä ihmisten sekaan kertomaan hyvinvointialueiden verotuksesta.

Menestyminen vaaleissa vaatii riskejä ja tämä tiedetään puolueiden toimistoilla. Puoluetoimistolla tiedetään, että kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta, ja kun ensin ruoditaan päiväkausia harkitsematonta käytöstä, niin saadaan sitä kautta yksinpuhelu valtakunnan televisiokanavalle, jossa voidaan sitten vakavalla naamalla kertoa, kuinka vastuullisesti Suomea tullaan hoitamaan. Äänestäkää!

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari suuntasi oman kampanjansa pipolätkäturnaukseen. Tietysti myös Skinnari oli altistunut Haaviston Pekalle tai siis sille koronalle. Skinnari muistelee medialle, että ei ollut aivan Haaviston läheisyydessä. Puutonoksa on melko varma, että kukaan ei ollut Haaviston lähellä, jos heiltä kysytään. Ja itseasiassa Pekka oli kokonaan toisessa huoneessa yksinään, ja siis se huonekin oli toisessa rakennuksessa ehkä jopa kaupungissa. Skinnari kuitenkin veistelee medialle, että kantaa vastuun omista teoistaan ja ”ohjeiden pitää olla selkeämmät, ja nyt on onneksi luvattu, että selkeämmät ohjeet ovat tulossa”. Puutonoksa ihmettelee enää, että miten ei ohjeita ymmärretä? Jos ohje on, että: mikäli altistut henkilölle, jolla on korona, niin välttele ihmiskontakteja. Miten tuon voi väärin ymmärtää? Tietysti, jos ohje on kirjattu muotoon: sdjfvahsgföahghughskuhgfhuwGUOJAC, niin ymmärrän, että selkeyttä tarvitaan.

SDP alkoi lyömään kovaa tahtia, mutta kilpaan mukaan kiilasi Keskusta. Moni politiikan asiantuntija pitää väistämättömänä sitä, että Keskusta luisuu keskisuurta pienemmäksi 4–10 % puolueeksi. Keskustassa ei periksi silti anneta, ja puoluetoistolla on otettu uusi suunta myös viestinnällisesti.

Keskusta: aluevaaleihin hevosmiesten onnella!

Puolustusministeri Antti Kaikkonen ei ole oppinut vielä Instagramin saloja ja iän tuoman rasitteen myötä krapulatkin ovat kovia, joten yölliset tanssit on valitettavasti jätettävä nuoremmille. Tämä on vaalien kannalta ongelma, mutta siihenkin keksittiin ratkaisu: ministeri Kaikkonen suuntasi kalastelemaan ääniä keskustanuorten juhlatilaisuuteen! Lehdet kertoivat, että myös Kaikkonen oli altistunut koronalle kuten pääministeri Marin, mutta oliko kuitenkaan? Kaikkonen oli koronan saaneen Haaviston kanssa samassa tilassa, mutta naamaa koristi maski ja etäisyys oli riittävä. Kukaan ei vielä tiedä minkä matkan koronavirus pystyy liikkumaan, mutta ei nyt ainakaan siis niin pitkää, mikä Kaikkosella oli Haavistoon.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä kertoi tomerasti SDP:n vastuuttomasta taktiikasta, missä pääministeri meni yökerhon tanssilattialle jakamaan äänestysnumeroita. ”Ei siinä nyt varmaan askel ihan lankulle osunut”, sanoi ministeri Lintilä, kun kertoi medialle mielipiteensä pääministerin vaalikampanjasta. Todellisuudessa ministeri Lintilä halusi pitää kortit tiukasti piilossa.

Lintilä on sen verran kokenut kettu, että tietää itse mistä voittavat äänet aluevaaleihin saadaan. Ei mitään Snäppichättiä tai Instagramia vaan perinteistä urheilua. Lintilä meni koronalle altistuneena ja vastoin pääministerin sekä valtioneuvoston ohjeita täpötäydelle areenalle jakamaan nimikirjoituksiaan pelaajille. Mika Lintilä aluevaalit #10. Lintilä hämäsi kaikkia kertomalla pääministerin heikosta askelmasta lankulle, kun samaan aikaan löi itse reikäpalloa yläkulmaan!

Media sai Marinin ja Kaikkosen tavoin Lintilän kiinni vaalikampanjasta, jossa rikottiin ohjeistusta. Ministeri Lintilä altistui myös koronalle, koska oli Haaviston kanssa samassa tilassa. Ei siis henkisesti vaan fyysisesti. Lintilä kuitenkin totesi: ”En siinä määrin kokenut olevani Pekan kanssa samassa tilaisuudessa”. Kukaan ei tiedä missä määrin korona tarttuu, mutta ei siis siinä määrin ainakaan, missä ministeri Lintilä oli Haaviston kanssa samassa tilassa.

Puutonoksa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *