Tiina ja Tape maskisankareina

Olisiko tässä suusuojain tilanteessa Jari Aarnio tai ”katiska” vyyhdissä ryvettyneet henkilöt toimineet paremmin kuin mitä valtiomme edustajat. Aivan varmasti olisivat, sillä nyt on sen luokan sekoilua meneillään, että hävettää kaikkien heidän puolestaan.

Kriisijohtaminen on oma taitonsa ja sitä tämä ihme viisikon johtama koalitio kaikkine avustaja armeijoineen ei näköjään osaa tehdä. Avustajia on vaikka kuinka, mutta ehkä he ovat johtajiensa kaltaisia: kokemattomia, arkoja, mutta twitteraktiivisia. Twitteriin laitetaan paljon hienoja tekstejä ja televisiossa pidetään kannustavia puheita yksi kerrallaan. Lehdistä saa onneksi vielä lukea kuinka asiat oikeasti ovat. Kiitos toimittajille.

Suomella ei pitänyt olla hätää suojien kanssa. Yhtäkkiä ne ovat täysin lopussa ja Kiina pyytää kovia hintoja suojista, joiden laatua voi vain arvailla. Onneksi selvisi, että valtio osti suojaimet Tiina Jylhän ja Tape Valkosen firmalta. Ihan oikein, juuri näiden Seitsemän päivää -lehdistä tuttujen kasvojen kautta. Ymmärrän, että kiireessä tulee virheitä ja Tiinan sekä Tapen taustoja on ollut vaikea perusteellisesti tutkia. Googlea pidemmälle ei kuitenkaan olisi tarvinnut tutkimista viedä. Tämän kaiken lisäksi Viidakon tähtösistä tuttuun Tiina Jylhään on yhdistetty joku pikavippi firmoilla ketkutellut ja ulosottoon ajautunut Onni. Onnilla on useampia ulosottoja ja yleensä ainakin mahdolliset ulosotot tarkastetaan ennen kauppoja. Näihin kaikkiin liittyy ilmeisesti vielä Helvetin enkelit ja ikkunasta sisään heitetty tiiliskivi. Ei voi miettiä kuin, että mitähän vittua nyt taas.

Rahaa on helppo polttaa, etenkin silloin kun se ei ole omaa.

Hommat ovat siis aivan sekaisin ja kenelläkään ei ole ilmeisesti aavistustakaan missä mennään. Ei edes Vogue lehdessä poseeranneella Sanna Marinilla. Tai jos on, hän ei sitä meille kansalaisille paljasta. Tiedotustilaisuuksissa kaikki puhuvat samat asiat uudelleen ja uudelleen, jokainen vain lisää sen oman puolueensa ideologian sinne sekaan. Yksi kertoo jälleenrakentamisesta ja hiilineutraalitavoitteista, toiset siitä kuinka toimitaan tasa-arvoisesti ja viimeiseksi samma på svenska.  Mitään hätää ei siis ole, mutta siinä vaiheessa, kun suusuojien ostamiseen tarvitaan kauneuskirurgian yritystä ja pikavippifirman kaveria, niin kaikki ymmärtävät, kuinka helvetin hätä meillä onkaan.

Katiska vyyhdin kaverit olisivat varmasti hoitaneet siis asian paremmin kuin meidän hankinnoistamme vastaavat. Kaverit olivat tuoneet maahan miljoonien eurojen edestä huumeita ympäri maailmaa, suusuojaimet olisivat heille vitsi, joka hoituisi hetkessä. Puhumattakaan kuinka tarkkoja he olisivat tuotteen laadusta ja sen hinnasta. Olen varma, että jos valtio olisi antanut katiskassa toimineille henkilöille saman rahan kuin viidakontähtösien Tiina Jylhälle ja hänen ystävilleen, olisi meillä nyt varastot täynnä A-luokan suojuksia, joissa saumat olisivat kullattuja.

Puutonoksa ihmetteli joskus, kuinka dopingsalkku jäi Shellille ja kuinka kahden yleisurheilusta tutun mörssärin vuokra-auton hansikaslokerosta löytyi Tape Valkosellekin tuttuja ”lisäravinteita”. Nyt täytyy myöntää, että ei ihmettele enää. Me suomalaiset olemme…no, jokainen vetäköön omat johtopäätöksensä.

Toivottavasti toimittajat jaksavat kaivaa tietoja ja kertoa ne meille. Suoria vastauksia on turha odotella päättäjien tai viranhaltijoiden suusta.

Pääsiäisenä on pakko ottaa hetki rennosti ja kerätä voimia seuraavaan verovaroilla tehtyyn hankintaan.

Mutta jotain hyvääkin on tiedossa. Vuoden 2022 katsotuin kotimainen elokuva tulee olemaan ”Tiina ja Tape maskisankareina”. Tapen roolissa putouksesta tuttu Kete Rahkonen eli näyttelijä Riku Nieminen ja Tiinaa esittäisi Kristiina ”Kissi” Vähä-Hiilarina tutuksi tullut Antti Holma. Juoni yksinkertainen: Suomea uhkaa vaarallinen virus ja nämä pelottomat sankarit Tiina ja Tape kutsutaan apuun ylimmän johdon toimesta. Pelastuminen lepää kaksikon leveillä hartioilla. Hiekkaa rattaisiin heittävät niin Kiina kuin ketku liikemies Onnikin. Elokuva tulee olemaan jännittävä ja yllätyksiä täynnä, koska elokuvissa voi tapahtua asioita, joita ei ikinä voisi tapahtua ihan oikeasti.

Puutonoksa

2 Replies to “Tiina ja Tape maskisankareina”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *