Olenko ihan väärässä?

Sanna Marinin johdolla on tultu hallituksessa päätökseen, että poliisi ja armeija on siirrettävä muihin töihin. Keskusta yritti suojella – ainakin median mukaan – omiaan maaseudulla, mutta jäi Marinin nyrkin alle kuin kesämökillä huhtikuussa kohmeisilla siivillään lentävä kärpänen. Perustuslaki tuli vastaan ja ihmisten mökkeilyä korpeen ei voi enää estää edes väliaikaisella lakimuutoksella.

Nyt moni on todennut kuinka tämä päätös tulee ajamaan ihmiset multiin parempiin. Puutonoksa ihmettelee, että missä vaiheessa nämä päätökset tappavat ketään? Koronavirus sai siis alkunsa Kiinasta, kun joku meni syömään vyötiäistä, lepakkoa tai jotain vastaavaa otusta ilman kunnoin paistopintaa. Jos tässä jatkuvassa syyllisten etsinnässä pitää jostain syypää nykytilanteeseen löytää, niin kyllä se löytyy jostain muualta kuin Uudenmaan sulun purusta.

Sisäministeri ja hallitus on asiantuntijoineen sitä mieltä, että virkavalta on siirrettävä pois tiesuluilta, jotta saadaan kaikki kotihälytykset hoidettua. Meillä Suomessa ei siis ole tarpeeksi virkavaltaa hoitamaan tätä kaikkea ja voimien siirtäminen kotihälytyksiin on mielestäni hyvä valinta. Olen valinnoista kirjoittanut aikaisemminkin ja nyt tässä on taas yksi sellainen. Pidetäänkö poliisi tiesuluilla kyselemässä matkantarkoitusta vai vapautammeko poliisit pelastamaan ihmisiä kotiväkivallalta? Kodit ovat muodostuneet monelle paikaksi, jota en osaa itse edes kuvitella. Joku pitää perhettään nyrkkeilysäkkinä, ja sen vaikutukset näkyvät myöhemmin. Nyt toivottavasti opitaan, että meillä on liian vähän suojavarusteiden, tehohoitopaikkojen, hoitajien, lääkkeiden, ammattitaistoisten hankkijoiden, vastuullisten poliitikkojen lisäksi myös poliiseja.

Meitä ohjaa tällä hetkellä hallitus, joka tekee parhaansa, mutta kun poliitikoilla on yksi sisäinen ohje, mikä vesittää aina kaiken. ”Ei niin hyvää kriisiä, etteikö voisi sen avulla politikoida”. Tämä lause pitää meidän jokaisen muistaa. Poliitikot ja hallitus yrittävät huolehtia kriisitilanteessakin kannatuksestaan.

Katsokaa nyt ulkopuolisina pelikenttää ja kertokaa, olenko väärässä? Kaikissa puheissa ja tiedotustilaisuuksissa alussa esileikin tavoin kehutaan kansalaisia, jonka jälkeen laitetaan sekaan asiaa omasta puoluekirjasta. Mistään hallitusohjelmaan kirjatusta uudistuksesta ei olla vieläkään valmiita luopumaan, ja sitä junaa ajetaan päin seinään juuri niin kauan kuin vain voidaan. Hallitus ja ministerit siirtävät vastuut aina muille tahoille. Tästä viimeisin HVK-tapaus toimii hyvänä esimerkkinä. Ministeriö kertoo mitä pitää hankkia ja HVK tekee hankinnan. HVK tilaa ministeriön oheistuksella juuri oikeat tuotteet, ja kun ministeriö on tehnyt virheen, saa HVK:n ihmiset potkut ja ministeriö pesee kätensä? Puutonoksa ymmärtää, jos ihminen on kyvytön ministeri, mutta muiden syyttäminen ja vastuunpakoilu haisee niin pahalle, että oksettaa.

Kuka haluaa olla vastuuta pakoileva ja muita omista tötöilyistään syyttävä lapanen? Aivan, ei kukaan. Nyt on ihmiset ja hyvät lukijat on tullut aika ottaa itse vastuuta omista tekemisistään. Me voimme edelleen tehdä niitä omia valintoja. Ei mennä sinne mökille ja pidetään huolta siitä, että me emme ainakaan tartuta ketään muita. Hoidetaan jatkossakin kaupassa käynnit, liikunnat ja työt kuten pitääkin, mutta ei mennä perseilemään. Mökille olisi varmasti kiva mennä, mutta nyt ei oikeasti ole sen aika. Tiedän, että ne räystäiden pesemiset ja kaljan juonnit tekisivät hyvää sielulle, mutta miettikää, mikä hinta sillä voi olla jollekin toiselle. Te ette sairastu vakavasti, mutta teidän takianne joku voi sairastua ja pahimmassa tapauksessa olette tartuntaketjussa se henkilö, jonka takia joku menettää henkensä.

Mikäli joku haluaa ja kaipaa tuskaa, niin katsokaa uutisia ja seuratkaa päättäjien käsienpesua. Surkuhupaisaa näytelmää, joka me kustannetaan verorahoilla. Parhaansa siellä kaikki varmaan yrittää, mutta muistakaa, että kaikilla ei vaan riitä. Valitettavasti joskus vain niilläkin kohelluksilla pääsee liian hyviin tehtäviin. Nyt kun ajat ovat kovat, niin totuus taidoista tulee julki. Pihapelitaidoilla, kun ei pärjää edes divarissa.

Puutonoksa

Palaute on aina palaute. Laitoin sen teillekin luettavaksi. Löytyy seuraavasta blogikirjoituksesta.

P.s. Sain kirjeen Mersulla mökilleen kaahaavalta mestarilta. Kirjeen luettuani sain tasata pulssiani. Käykää lukemassa tuo kirje ja kertokaa, menikö tunteisiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.