Tässä teille maan paras turvallisuuspolitiikan asiantuntija!

Valtioneuvostossa suunnitellaan vallankaappausta! No ei kai nyt sentään vaikka joku iltapäivälehti tähän tyyliin kirjoittikin. Valtioneuvoston johtaja eli pääministeri yrittää kyllä nyt kiireesti löytää itselleen maan parasta turvallisuuspolitiikan neuvonantajaa.

Mediassa olleiden tietojen mukaan neuvonantajaa ei nimetä puoluepoliittisin perustein. Onko se sitten sattumaa, että tehtävään valitulla henkilöllä on todennäköisesti sama puoluekirja kuin pääministerillä? Ei tietenkään ole. Tehtävään valitulla tulee olla sama ideologia kuin pääministerillä, koska tehtävään valitun tulee olla myös ideologisesti älykkäin. Politiikan soveltuvuustesteissä on huomattu, että vasemmalla kädellä ei voi tehdä oikeankäden hommia, eikä toisinpäin.

Tässä vaiheessa on myös hyvä muistuttaa, että politiikassa virkanimityksiä tehdään kaveripiiristä, ja sehän meitä monia ärsyttää. Olen huomannut, että nämä hyväsisko- ja hyväveli-nimitykset ärsyttävät usein, jos sen tekee joku muu kuin omat kaverit. Mutta tällekin ”kaverille kanssa” suhmuroinnille on olemassa selitys. Kavereita ja etenkään tovereita ei ole yli puoluerajojen.

Pääministerin tueksi on nyt kiireellä löydettävä ”maan paras turvallisuuspolitiikan osaaja”.

Kyseessä on avoin haku (hahahaha), nimityksen tekee alivaltiosihteeri ja viimeisen päätöksen henkilön riittävästä pätevyydestä tekee tietysti pääministeri itse. Tämä ”maan paras turvallisuuspolitiikan osaaja” jatkaa työtään, vaikka kävisi niin hassusti, että pääministeri jostain syystä vaihtuisi eduskuntavaalien jälkeen.

”Maan parhaan turvallisuuspolitiikan osaajan” työt alkavaisivatkin jo 1. maaliskuuta. Tämän maan parhaan turvallisuuspolitiikan osaajan tueksi palkataan muutama apuri. Näistä apureista voi toinen olla vaikka joku käskyjä hyvin vastaanottava heppu puolustusvoimista.

Tähän juuri äsken valtioneuvostossa keksittyyn virkamiespestiin pitää kiireesti löytää maan paras henkilö, ja sehän löytyy melkoisen varmasti siis demareista. Turvallisuuspoliittinen tilanne on muuttunut: Natohakemus on pahasti jäissä ja naapurimaa uhkailee ydinaseilla. Löytyykö paras turvallisuuspoliittinen neuvonantaja nyt viime aikoina turvallisuuspoliittista mainetta niittäneistä asiantuntijoista kuten Tuomioja, Heinäluoma, Lipponen?

Toisaalta tämä kovapalkkainen virkamies tulee toimimaan pääministerin turvallisuuspoliittisena neuvonantajana, niin voisiko pestiin sopivin olla pääministerin läheinen ystävä Nurminen? Ei haittaisi, vaikka pääministerin molemmat puhelimet olisivat kotona, koska hätätilan sattuessa pääministerin saa kiinni Nurmisen kännykästä. Joku nimimerkki spekuloi, että voisiko pestiin paras henkilö olla Mäkynen, mutta tuskin, koska puolueen talousosaaminen on noissa viiksissä!

Miksi Puutonoksa ei mainitse yhtään naista?! Eikö Puuttomanoksan mielestä kukaan nainen ole pestiin sopiva, hä!? Teitä feministikollegoitani miellyttääkseni spekuloin mielelläni, että pestiin sopiva voisi olla myös entinen tasavallan presidenttimme Halonen. Hän on toiminut kuitenkin puolustusvoimien ylimpänä komentajana kahden presidenttikautensa aikana. Hyvin toimikin! Jos olen yhtään ymmärtänyt, niin turvallisuuspoliittiset asiat ja niistä vastaavat, TP-UTVA, puolustusministeri ja puolustusvoimat ovat toimineet resursseihin nähden kiitettävällä tasolla. Meillähän on varauduttu koko ajan hyvin. Ei meillä ole panssarivaunut ruostuneena ja toimintakyvyttöminä varastoissa kuten Portugalissa ja Saksassa.

Oppositiossa tämä uusi mahdollinen pesti on otettu vastaan kaksijakoisesti. Pesti on hemmetin hyvä idea, mutta ehkä vasta sitten vaalien jälkeen. Tämä kertoo kaiken tarvittavan. Halutaan vain valtaa ja vaikuttamismahdollisuuksia, ei siis mitään uutta. Jokainen puolue haluaa tuohon pestiin omasta mielestään maan parhaan. Keskusta saattaisi haluta turvallisuuspoliittiseksi neuvonantajaksi viime aikoina ulkomaansuhteissa ansioituneen Ahon, Kokoomus Kataisen ja Persut tietysti Hakkaraisen. Muut puolueet ovat sen verran pienillä äänillä liikkeellä, että niitä on turha tässä spekuloida. He vain tukevat valtioneuvoston uutta pestiä, jos saavat vastineeksi jotain pientä omille äänestäjilleen.

Lehdessä tosiaan spekuloitiin vallankaappauksesta, mutta tuskin tämä sitä kuitenkaan on. Kyseessä taitaa olla ihan siitä perinteisestä vallan kahmimisesta omille. Politiikassa kaikki on usein juuri sitä miltä se näyttää. Luodaan uusi virka ja yritetään saada sinne puolueelle mieluinen henkilö joko ajamaan tai jarruttamaan asioita. Samalla voidaan saada myös tietoja, että mitähän siellä Valtioneuvostossa silloinen pääministeri oikein suunnitteleekaan, jos ei juuri itse satuta olemaan sillä hetkellä kiinni suurimman vallan valtikassa.

Jos tuota turvallisuuspoliittista osaamista valtioneuvostossa tarvitaan ja jos Suomen tasavallan presidentin natsat eivät puolustusvoimien korkeimpana komentajana tuohon tehtävään enää riitä, niin palkkaus on sitten tehtävä. Toivon silti todella, että tähän löydetään maan paras henkilö, eikä sopivin.

Tässä kuitenkin väkisin hiipii ajatus, että ennen vaaleja valtioneuvostoon istutetaan nykyiselle pääministeripuolueelle sopiva henkilö ja hänen apurinsa.

Olisi virkistävää, jos tähän mahdolliseen pestiin valitaan poliittisesti riippumaton toimija, vaikka Puutonoksa. Hakuhan oli ”avoin”? Voisin ottaa mukaan kaverini Syltyn ja Arskan. Molemmilla näistä kavereista on varsin vankka kokemus kansainvälisistä turvallisuustehtävistä.

Ps. Nyt, jos ja kun tätä tekstiä luetaan SDP:n puoluetoimistolla ja ajatuksiin hiipii, että tässä mollataan demareita, niin ei pidä paikkaansa. Uskokaa minua, kun sanon. Uskokaa minua kuin uskoisitte itseänne. Koen itse tämänkin tekstin jälkeen, että olisin hyvä demari! Itseasiassa olisin loistava demari. Toisinhan mukanani puoluetoimistolle mukanani Syltyn ja Arskankin.

Puutonoksa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *