”Pidä huoli omista asioistasi…”

”Puutonoksa, tässä sinulle faktaa mökkeilystä, kun sinua kiinnostaa muiden asiat enemmän kuin omasi! Laajenna väsynyttä ajatustasi ja pidä huoli omista asioistasi!!

Uudenmaan itsehallinto on tullut päätökseensä ja perustuslakia noudattaen rajat muualle maahan avataan, jotta me hesalaisetkin päästään mökille vapuksi! Pääministeri kyllä sanoi, että ei pitäisi mennä mökille, mutta kun ei minulla ole mitään oireita ja en ota kontaktia muuta kuin mökillä olevan puuceeni ripaan. Kaupassakin käyn täällä Helsingissä ja jos jotain unohtuu, niin haen sen nopeasti siitä kylän kaupalta tai aakkosasemalta. Käyn niin nopeasti, että ei siinä korona minuun kyllä tartu ja minulla ei olla koronaa, koska mitään oireita ei ole ollut. Tietysti nyt kun olen vastuullisena kansalaisena etätöissä, niin voin hyvin olla pidemmän pätkän mökillä eristyksissä ja jos jotain oireita tulee, niin se on reilu kolme tuntia ja kotona ollaan. Kerran ajoin tuon matkan 2.5 tuntiin, kun piti ehtiä kotiin katsomaan formuloita. Ei pitäisi siis tukalan tilanteen sattuessa olla ongelma päästä samaan aikaan tai jopa nopeammin kotipihaan.

On kyllä mahtavaa päästä maalle laittamaan mökkiä kesäkuntoon ja nyt vaan toivotaan hyvää keliä: raivausta, siivoamista ja laituri järveen. Se on nimittäin mökin hoidossa olennaista, että kevätsiivous ja raivaukset tehdään juuri nyt, muuten ei tule omenoita syksyllä. Kerran jätin keväällä siivoukset välistä Thaimaan matkan takia ja oli kyllä huono omenasato eikä mustikoitakaan ollut!

Käytetyin peruste mökille menoon on ”kunnostelu” ja ”ehostaminen”. Eiköhän kaikilta löydy niille tarvetta kotoakin.

Onnekseni mökkini tuntumassa asustelee samanhenkisiä ihmisiä, ja he lupasivat tulla auttamaan minua laiturini kanssa. Korvauksena avusta tarjoan tietysti palauttavat puuhajuomat, kera lämmitetyn saunan ja tietysti paljun. Olen myös ommellut THL:n ja ministeriemme neuvosta mökkinaapureilleni kankaisia suusuojia. Nämä suojat ovat ihan huippuluokan työnäytteitä, eikä mitään kiinan paskaa. Se on kuule made in Finland ihan alusta loppuun asti! Löysin jo onneksi kuolleen anoppini (tunne molemminpuolinen) kuolinpesästä vanhoja verhokankaita ja kuminauhaa, joista olen ommellut kaikille omat suojat. Tussilla kirjailin niihin nimimerkit, jotta ei sekoitu sitten kun on saunottu ja pesty vehkeet paljussa.

Tein muuten hauskasti sellaiset avattavat luukut suusuojiin, että voi juoda kaljaa turvallisesti. Sinulle Puutonoksa haluankin jakaa vinkin, että tee se luukku niin että sen saa napilla auki ja kiinni. Se on hyvä erottua massasta ja omistaa vähän hienompia suojaimia. Tekovaiheessa kannattaa myös varmistaa millä alkoholilla aiot itseäsi mökillä marinoida, sillä se suuaukon koko kannattaa mitoittaa riittävän suureksi. Kyllä se harmittaa, kun vieraat juovat isosta Tapio pullosta, kun itse joudut tyytymään minibaarista tuttuihin pahanmielen pulloihin. Vain sen takia, ettet tehnyt tarpeeksi iso luukkua suusuojaimeesi.

Hallituksen suosituksesta työleirin siirto mökiltä kotiin.

Sinä varmasti mietit, että kannattaako minun lähteä, mutta mieti nyt järkevästi. Ihan turhaa höpötystä ja vouhkaamista koko korona. Pidän kyllä etäisyyttä yli kaksi metriä paitsi moottoritiellä, koska turvaväli rattihenkilölle on tasan 75 senttiä. Joku valitti, että mitä jos kuume nousee ja olo heikkenee, niin etten voi ajaa kotiin? Onhan siinä kunnallakin terveysasema, en ole perintömökkiäni mistään umpikorvesta saanut. Meidän mökkikunnassamme saa helposti tehohoitoakin, koska ei siellä kaikki sairastu kuitenkaan kerralla. Niin huono tuuri ei ole edes minulla.

Olen muutenkin sen ikäinen, että kunnassa hengityslaitteista irti kytketään vanhemmat, jo hautaan valmiit seniorit. Olen ikäni ollut hyvässä kunnossa. Kyllä me nuorekkaat apua saamme, minut tunnetaan hyvin kylällä enkä epäile hetkeäkään, ettenkö apua saisi. On tietysti hienoa, että sinä olet huolissasi, mutta pitäisit huolen vain omista asioistasi. Ei tämä minun elämäni nyt niin erikoista ole, mutta jonkun on täälläkin Mersulla ajettava.

Mökille vaan kaikki.

Puutonoksa jaksaa ihmetellä sitä taitoa, millä ihmiset oikeuttavat itsensä tekemään asioita. Puutonoksa ei ole huolissaan viruksista, vaan Puutonoksa on huolissaan ihmisistä.

Puutonoksa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.