Lääkkeillä laihaksi!

Elämme aikaa, jossa meille myydään suut täyteen sokeria ja rasvaa. Sitten tämä kaikki korjataan lääkkeillä. Herra mun rasvamaksani ja tukkeutuneiden verisuonteni sentään, mikä oravanpyörä tämä onkaan.

Ennen sentään paastottiin erilaisilla dieeteillä. Oli mehupaastoa, kanamuna-dieettiä ja osa söi muutaman viikon pelkkää kaalilaatikkoa. Hyviä eivät olleet nuokaan keinot, mutta paljon parempia kuin tämä trendi, missä paino otetaan hallintaan lääkkeillä.

Pussi perunalastuja, ranch dippiä ja siihen kyytipojaksi limonadia. Pitää vain muistaa ”herkutteluhetken” yhteydessä, kerran viikossa pistää ihon alle 2.4 milligrammaa Semaglutidia.

Maaseudun Tulevaisuus uutisoi, että Suomessa on vähintään 2.5 miljoonaa ylipainoista aikuista ja useampi kuin joka neljäs aikuinen on lihava, myös nuorten lihavuus on kolminkertaistunut 1980-luvulta. Asiasta kerrotaan lihavuuden kehittymiseen vaikuttavia tekijöitä tutkivan Oulun yliopiston tiedotteessa.

Miten tämä on mahdollista? Ruokakaupat tarjoavat yhä enemmän terveellisiä vaihtoehtoja herkuille. Aktiivisuuteen ja sen seurantaan on kelloja ja sormuksia. Tietoa terveellisemmästä arjesta jaetaan joka puolella, mutta näiden faktojen pohjalta voi päätellä, että terveellinen elämä jää rasva-ja sokeriteollisuuden jalkoihin.

”Lääketeollisuuden jättiharppaukset!”

Niin, jättiharppaus kohti suurempaa lääkeriippuvuutta ja samalla kauemmas pois terveellisestä elämästä. Iltapäivälehdessä ”fiilisteltiin” lääketeollisuuden huimaa kehitystä ja kuinka nyt laihdutuslääkkeiden aatelina toimivan Semaglutidin lisäksi on tulossa vieläkin tehokkaampi valmiste.

Ihmisten lihominen on lääketeollisuudelle valtava bisnes ja kasvava sellainen. Siitä kertovat uudet markkinoille saapuvat valmisteet. Kun on kysyntää ja tarvetta, niin sitä seuraa myös markkinat. Sitä varten kaupoissa myydään myös urheiluvälineitä ja kadun kulmissa on ympärivuorokauden auki olevia kuntosaleja. Ongelma näissä kuntoiluhommissa on tietysti se, että siellä tulee hiki ja on muutenkin raskasta. Helpompi nauttia herkkuja ja pistää ihon alle lääkettä.

Hyvät raaka-aineet ovat kalliimpia.

Tämä on ongelma. Meidän onneksemme hedelmiä, kasviksia ja marjoja on saatavilla nykyään ympäri vuoden, mikä helpottaa hyvien raaka-aineiden käyttöä. Ongelma on kuitenkin niiden hinta. Kymmenellä eurolla saa monesta kaupasta vähintään viisi suklaalevyä, mutta tuolla samalla rahalla saa vain pienen rasian mustikoita. Prosessoidut ruoat ovat halpoja niin hinnoiltaan kuin ravintosisällöiltään, ja etenkin tänä päivänä kuluttajia ohjaa helppouden lisäksi tuotteiden hinnat. Olen joskus ennenkin kirjoittanut sokeri- ja alkoholiverosta. Ja ennen kaikkea niiden korotuksista. Hallitukset ovat havainneet, että ihmisten sähkönkulutus vähenee, jos nostetaan sähkön hintoja. Fossiilisten polttoaineiden hintojen nostaminen vähentää autoilua. Miksi tätä samaa logiikkaa ei sovelleta ihmisten terveyteen koskevissa asioissa?

Kyllä te tiedätte, mitä mieltä olen liikunnasta ja ravinnosta. Ihmettelen vain, että kun tutkijat varoittelevat liiallisen rasvan ja sokerin käytöstä, niiden epäsuotuisasta vaikutuksesta terveyteemme, terveydenhoitomenomme karkaavat käsistä eikä hoitoa ole enää saamassa sitä kiireesti tarvitsevatkaan, niin miksi emme edes yritä, vaikka sillä kuuluisalla verotuksella hoitaa edes vähän tilannetta?

Jos ratkaisu on lääketehtaiden tehokkaat lihavuudenestolääkkeet, niin sallinette, että olen hiukan tyrmistynyt.

Puutonoksa

P.s. Osakesalkkuja omistaville vinkki: nyt jos koskaan kannattaa hankkia lääketehtaiden osakkeita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *