Kotona paha olla. 10 päivän tehohoito: koulu.

Peruskoulujen avaaminen on ratkaisu, mikä on aiheuttanut paljon puhetta puolesta ja vastaan. Eikä mikään ihme, sillä uutisointi ja tehdyt päätökset ovat olleet hyvin laveita. Välillä on tehty paniikinomaisia ratkaisuja, kun taas välillä tuntuu kuin mitään tautia ei olisi olemassakaan. Todellisuus on kuitenkin, että viranomaisten mielestä poikkeuslakia ei enää 14.5 jälkeen voida soveltaa. Tämä tarkoittaa, että koulut on avattava kahdeksi viikoksi, vaikka se hieman oudolle kuulostaa.

Lääkärit ovat löytäneet jostain tuloksia, että lapset ja nuoret eivät juurikaan tartuta tai kanna mukanaan virusta. Tällaista tutkimusta ei ole vuotanut lehdistöön ja meidän on vain jälleen luotettava aina vahvaan THL:n ja STM:n parivaljakkoon. Onko siis niin, että nämä peruskoulussa olevat nuoret voidaan siis viedä myös isovanhemmille hoitoon? Samoin näiden nuorten harrastukset voidaan aloittaa, jos valmentajaksi ja harjoitusten ohjaajaksi saadaan jonkun isovanhempi paikalle. Lapset ei tartuta ja isovanhemmat olleet karanteenissa turvassa?

Kouluissa on nyt kaksi viikkoa aikaa tehdä järjestelyjä, että lapsilla on väljemmät tilat opiskella. Luokkahuonejakoja muutetaan, opetusryhmien kokoja muokataan, pulpetteja erotellaan toisistaan, opetusta vedetään porrastetusti, hygieniaa lisätään ja niin edelleen. Miksi näin paljon pitää tehdä, jos lapset eivät levitä tai kanna tautia? Opettajat sanovat tuon kahden viikon olevan kaaosta, koska nyt he opetuksen lisäksi vahtivat lasten hygieniaa ja sitä, että muksut pitävät etäisyyksiä toisiinsa, mikä on turhaa koska lapset eivät levitä tautia.

Koulut ovat paljastuneet laitoksiksi, jossa lapsi on turvassa. Opetusministerimme johdolla kaikki ovat huolissaan lasten kotioloista ja kuulostaakin siltä, että joka toinen lapsi on kotona alkoholistivanhempiensa nyrkkeilysäkkinä. Yksikin lapsi, joka kokee kotinsa pelottavaksi paikaksi, on liikaa. Koulu ei poista lapsen pelkoa. Ongelmat on ratkaistava jotenkin muuten ja Li Anderssonin puheet lasten oikeuksista kuulostivat todella pahalta. Jos sinua hakataan kotona ja kohdellaan huonosti, niin saat nyt minun ansiostani kymmenen koulupäivän verran taukoa, mutta kesä sinun pitää taas selvitä itse. Tulee oikein paha olo, kun miettii kuinka joku ministeri kehtaa puhua lasten oikeuksista tässä yhteydessä. Apu on vietävä sinne kotiin, koulujen avaaminen tuolla verukkeella on sitä paska puhetta!

Puutonoksa antaa teille teorian. Peruskoulut avataan, jotta saadaan tauti leviämään, nuorten ja heidän vanhempiensa keskuudessa. Nuorilla peruskouluissa olevilla kuolleisuusprosentti on pieni ja usein heillä on vanhemmat, jotka ovat iältään 25-45 eli eivät ole myöskään riskiryhmässä. THL ilmoitti jo aikaisemmin, kuinka taudin pitäisi levitä nopeammin, jotta syksyllä ei ole edessä sairastumiskaaos. Mikä sen parempi tapa ajaa virusta läpi kansan, kun lasten kautta vanhempiin? Tällä taktiikalla yritetään saada virusta leviämään niihin, jotka eivät kuulu riskiryhmiin. Muuten tässä ei ole mitään järkeä, koska jos lapset eivät tartuta tai kanna mukanaan tautia, niin miksi kaikki lasten urheilutapahtumat olisi kielletty? Jos näin olisi, niin myös Maltti ja Valtti sekä Hevisaurus voivat vetää kesän konsertit ihan normaalisti.

Miksi kukaan ei uskalla myöntää totuutta, vaan tehdään tämä verhojen takana nimeltä poikkeuslaki ja lasten oikeudet. Joskus elämä on oksettavaa ja tämä on sitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.