Kohti terveempiä suomalaisia! HAH!

Puutonoksa on vähemmän yllättäen pettynyt hallitusohjelmaan ja etenkin sen takia, että hallitusohjelmassa ei puututa yhteen suurimpaan kansaamme uhkaavaan ongelmaan. Puutonoksa haluaa puuttua hallitusohjelman kyvyttömyyteen puuttua suomalaisten liikkumattomuuteen ja terveellisempiin elämäntapoihin kannustavaan (lue: ohjaavaan) elämään. Kirjoitin juuri, että ”hallitusohjelman kyvyttömyydestä”, perkele, syy ei ole hallitusohjelman kyvyttömyys, vaan sitä laatineiden kyvyttömyys eli päättävissä asemissa olevien poliitikkojen.

Vielä hetken tasavallan presidentin vakanssia hoitava Sauli Niinistö on huomannut tämän ja haluaakin selvästi näyttää esimerkkiä omalla panoksellaan. Hyvä Sale! Anteeksi, siis hyvä tasavallan presidentti! Piti sanomani.

Tätä samaa omalla tekemisellä ihmisiä liikkumiseen kannustamista teki entinen pääministerimme Sanna Marin. Nahkatakki niskassa vedetyt leuat kesken kokousten ja pitkien työpäivien jälkeiset juoksulenkit olivat hienoja esimerkkejä. Harmi vain, että entisellä pääministerillä oli vanhan liiton jääkiekkoilijoiden elintavat, jotka saivat mediassa huomattavasti enemmän palstatilaa. Kovat urheilusuoritukset kuten kymmenen leukaa ja Cooperissa 3000 m jäivät viinanhuuruisten juhlien ja huumetestin varjoon. Valitettavasti.

Puutonoksa odotti hallitusohjelmaan oikeita työkaluja, joilla saataisiin suomalaiset syömään paremmin ja liikkumaan enemmän. Nyt kuitenkin näyttää, että kaljaa saa halvemmalla ja liikuntapalveluiden käyttäminen kallistuu.

Nyt pidetään pieni tauko ja itketään yhdessä. Hoetaan kyynelten keskellä, että hallitus kannustaa juomaan kaljaa samalla, kun se nostaa liikuntapalveluiden hintoja.

Ei meinaa tulla itkusta loppua, joten ennen kuin jatkaa kirjoittamista, niin Puutonoksa huutaa tyynyyn, että voi vi&%t!

Mitä Puutonoksa sä olisit sitten tehnyt?

Puutonoksa olisi kiristänyt oluen verotusta tai pitänyt sen vähintäänkin ennallaan ja keventänyt liikuntapalveluiden hintaa. Puutonoksa pyrkisi mahdollistamaan mahdollisimman monelle suomalaiselle monipuolisia liikuntapalveluita, koska sitä käyttörahaa on ihmisillä nyt vähemmän kuin pitkään aikaan. Nyt uhkaa skenaario, jossa ensin menee suomalaisten rahat ja sitten vielä loputkin fyysisestä kunnosta. Mitä meille jää? Tyhjät pankkitilit, ylipainoiset lapset ja aikuisilla rasvamaksan lisäksi 2 tyypin diabetes.

Nyt Puutonoksa huutaa taas tyynyyn ja olette tervetulleita huutamaan yhdessä kanssani.

Kolmosella huudetaan ja oikein kovaa: yksi, kaksi, kolme: Voi Vi%&u!

Edes tasavallan presidenttimme julkinen kävely Töölönlahden ympäri cha cha cha:n tahtiin ei pelasta meitä näiden hallituksen suunnittelemien päätösten seurauksilta.

Puutontaoksaa harmittaa myös se, että edes vasemmanlaidan soturit eivät ole puuttuneet tähän. Toisaalta kaljan hintahan halpenee, joten hetken mietittyäni en oikeastaan yllättynytkään, että kaljan tukipaketista ei kriittisiä äänenpainoja juurikaan kuulla.

Halpa kalja maistuu kaikille yli puoluerajojen. Hallitusohjelmassa kerrotaan, että viinien hintaa nostetaan ja kristillisdemokraattien istuessa hallituksessa, voisi erittäin karkealla (=huonolla) huumorilla todeta, että jatkossa Jeesus muuttaakin veden Lapin Kullaksi.

Tiedätte varmaan, että Puutonoksa on jatkuvasti huolissaan ihmisten elintavoista. Ja jos ei muusta syystä, niin siitä maksettava lasku osuu niin meille kuin tulevillekin sukupolville = näkyy lompakossa. Meillä on käsissämme ongelma, joista UKK-instituutin tekemätkin tutkimukset varoittavat. Ylipainosta kärsii koko ajan isompi osa suomalaista ja yhä useamman nuoren jaksaminen on koetuksella. Hallitus ei näytä tähän puuttuvan tai puuttuu, mutta lyömällä seinää kohti ajavaan bussiin lisää kaasua. Tähän lisään vielä kansallisen turvallisuutemme. Poteroiden kaivaminen ja niissä operoiminen vaatii hyvää fyysistä kuntoa. Tämän asian luulisi olevan jokaisen meidän suomalaisen etu, jopa päättäjien.

Nyt tiedättekin mitä tehdään. Otetaan tyyny vielä kerran ja huudetaan.

Puutonoksa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *