”Kelle täällä pitää maksaa, ettei kaikki olis niin paskaa?”

”Kyllä minä haluan maksaa lisää veroja” on ehkä se vuoden 2020 väsynein kommentti. Veroja voi maksaa lisää vaikka kuinka paljon, mutta kuka sitä haluaa tehdä, kun olisi paikka laukaista. Valtionkonttorin tilinumeroja on kolme ja kaikille niistä voi siirtää lisää rahaa, jos vain tahtotilaa löytyy. Jos ei tahtotilaa löydy, niin miksi kukaan jaksaisi heitellä tuollaisia lauseita.

Veropolitiikkaa tehdään nyt sellaisilla keinoilla, missä ei ole yksinkertaisesti mitään järkeä. Verotalkoot pystyyn ja sillä saadaan elvytettyä Suomi takaisin jaloilleen. Harmi vain, että ne kenellä on miljardeja eivät kyllä innostu ajatuksesta, mutta kuka siitä innostuu? Tuskin keskiluokka tai pienituloisetkaan lisäveroista innostuvat. Aika marginaalinen porukka huutaa innoissaan veroista. Jos toimeentulo haetaan muiden maksamista verorahoista, niin silloin tuon huudon ymmärtää. Mutta kuinka moni ihan tavallinen palkkatyöläinen on valmis maksamaan lisää veroa?

Suomessa kerätään jo nyt veroja isolla kädellä. Miksi valtiomme silti velkaantuu? No, tähän kysymykseen kaikki lukijani tietävät vastauksen. On pakko jatkaa kysymyslinjalla. Miksi kaikki hallituksen toimet keskittyvät edelleen verotukseen? Miksi hallitus ei käytä työryhmiä, nyrkkejä ja iltakouluja miettimään, kuinka saisimme maahan lisää veronmaksajia ja työtä?

Työllisyys laahaa ja näkymät tulevista päätösperäisistä työpaikoista on siirretty vuoteen 2029. Korona runtelee, mutta se on runnellut vasta kuusi kuukautta, ei kai ihan kaikkea voi senkään piikkiin laittaa, vaikka se helppoa onkin. Miksi työpaikkoja ja tulevaisuutta ei voi luoda, vaikka maa on koronakriisissä? Uskooko joku, että asiat olisivat merkittävästi eri tavalla, ellei korona olisi koskaan saapunutkaan. Mitä olisivat ne työpaikat, jotka olisi luotu ilman koronaa? Mille aloille ja sektoreille ne työpaikat olisivat tulleet?

Olisimmeko velkaantuneet, jos koronaa ei olisi tullut? Olisimme aivan varmasti. Työllisyystoimia perättiin jo Rinteen Andyltä, sitten meni Andy vaihtoon ja kaikkea lykättiin. Marin hyppäsi tilalle ja taas kaikki lykättiin, sitten alkoi korona ja nyt sitten työllisyystoimien näkymät on lykätty vuoteen 2029. Vieläkö uskotte, että ilman koronaa työllisyytemme olisi 75%? Jos uskotte, niin onnittelen sinisistä silmistänne ja toivon, että maailmassa olisi enemmän kaltaisianne. Teidän toivonne ei lopu, vaikka veden pinnalla on enää nenänpää, jos sekään.

Nyt hallituksen ajatus ja toimet on laajentaa veropohjaa ja kiristää jo olemassa olevia veroja. Työttömyys kasvaa ja työpaikat menevät alta, mutta valtion viisaat laskevat, että nyt on kiristettävä työssäkäyvien verotusta ja kerättävä kaikki mahdollinen talteen. Missä muussa maassa voidaan edes suunnitella työpaikalla olevan parkkiruudun verottamista? Suomalainen ajaa töihin tehtaalle, ja sitten viikon ensimmäinen päivä tehdään työtä, että saadaan työpaikan parkkiruutu maksettua. Aika järjettömiä rupeavat olemaan hallituksemme keinot. Tietysti tätä voidaan perusteella ilmastoteolla, mutta vi%## parkkiruudun verottaminen. Herätkää nyt ihmiset tai ainakin työssäkäyvät tähän touhuun.

Yritin seurata kokoomuksen tekemää välikysymystä hallituksen työllisyystoimista televisiosta, mutta ei sitä kestänyt katsoa. Riitelyä, nokittelua ja paskanjauhantaa. Samat tyypit arvostelevat Amerikan presidentinvaaleja ja haukkuvat Bidenin ja Trumpin. Kyllä tuo välikysymys oli ihan samaa, mutta eri kielellä tarjottuna.

Oppositio tivasi ja kukaan ei vastannut. Marin kiukutteli ja Vanhanen kyseli, mitä muut muka olisivat tehneet? Siihen väliin muut soittivat poskea ja jakoivat verbaalisia iskuja. Sitten niitä vielä idiootit somessa jakavat kuin nyrkkeilyotteluiden kohokohtia. Siihen vielä saateteksti, että kyllä nyt osui ja upposi isku! Niin kyllä osui: jakajan omaan naamaan. Maa on kriisissä ja ratkaisuja pitäisi tehdä, niin meillä keskitytään vastapuolen jauhottamiseen.

Kysynkin, että oliko niitä työpaikkoja tulossa ja selvisikö jollekin, miten tästä selvitään? Edes 200 meille töissä olevaa ei tiedä miten, mutta olipa hyvin jauhotettu. Joskus mietin, että onko tuosta kaikesta pakko maksaa? Kuka jaksaa katsoa tuollaista, minä en ainakaan.

Haluan tilalle jonkun, joka tekee töitä oikeasti sen eteen, että Suomi selviää. Ja jos työltään aikaa jää niin jauhotelkoon sitten rauhassa.

Puutonoksa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *