Bro bäkkii graindaamassa ja ROTFBL

Tänään, kun saavuin toimistolle aamupalaverin jälkeen, niin näin jotain, mitä olin hiljaisesti kaivannut jo pitkään. Tyhjä ES-törppö eli energiajuoma tölkki ja pahalle haiseva kikepurkki eli auki jäänyt kamelinpaska purkki oli sijoitettu keskelle deskiäni eli työpöytääni. Lämmin olo valtasi sydämeni, kun toimistomme käytävällä vastaan tuli aina niin iloisia eli tonnin seteli ilmettä ylläpitäviä nuoria. Monella työyhteisömme nuorella näytti olevan korvassa podsit eli nämä sähköhammasharjan päitä muistuttavat kuulokkeet. Minun täytyykin myöntää, että meidän vanhusten meno toimistolla ilman nuoria on ollut ihan äässistä eli tunnelma on ollut konservatiivinen.

Heti, kun ymmärsin nuorten saapuneen takaisin töihin, minun oli päästävä jututtamaan näitä tulevaisuuden velkataakan kantajia siitä, kuinka he ovat selvinneet näinä vaikeina aikoina.

Saatuani rotsin eli tässä tapauksessa ruutukuosisen pikkutakin naulakkoon suuntasin välittömästi nuorten valtaamaan kahvihuoneeseen. Yritin vanhasta muististani heittää kaikkien kanssa kivet eli tehdä jopa kaikille vanhuksille tuttua nyrkkitervehdystä. Nopeasti minulle selvisi, että karanteeni aikana kiviä ei enää ole trendikästä heitellä. Mikäli ette siis halua olla noloja, niin lopettakaa nyrkkitervehdykset, koska jatkossa ei kiviä enää heitellä.

Kysyin nuorten asioista kiinnostuneena tutkijana, että kuinka nykyään tulee tervehtiä? Sain vastauksen, että kivi tervehdyksiä heittävät enää kuulemma vain nuubit jonnet eli tietämättömät nuoret ja näköjään toimiston cringe fossili eli minä. Jos nyt 2020 syksyllä haluaa olla inessiivissä eli ajan hermolla, niin pitää nyökätä hieman alaspäin ja päästää suusta sana mo. Idea tässä on sama, kun ajat autolla ja naapurin tullessa vastaan nostat tervehdykseksi ainoastaan kaksi sormea, mutta niin, ettei kädet irtoa ratista.

Nuorten suosiossa on myös Pepsi Max limonadi ja tämä on muuten kaikkien kielellä Pepsi Max.

Kysyin nuorilta näppärästi, että millä ovat saaneet aikansa karanteenissa kulumaan? Vastauksena sain viestin LoL. Luulin tämän tarkoittavan, että he ovat nauraneet kovaan ääneen koko tuon ajan, mutta ei. LOL on siis nauraa niin kovaa niin, että suusta tulee ääntä, mutta LoL tarkoittaa videopeliä League of Legends.

Kerroin kuinka olin lukenut lehdestä, että moni nuori ja vanhempikin oli innostunut etätyöaikana pelaamaan tietokonepelejä ja katsomaan suoratoistopalveluja niin paljon, että langattomien verkkojen yhteydet olivat todella ruuhkautuneet.

Tämän internetin hitauden oli huomannut moni nuori, sillä yksi nuorista sanoi netin laganneen iha huolel eli Internet ja verkkoyhteydet toimivat yhtä hyvin kuin modeemit omassa nuoruudessani. Toimistomme IT- tuen nuori kertoi suu vaahdossa, että aina kun yritti faceshottaa jotain jonnee kuuppaa ni netti vaan lagas eli siis aina, kun sota-aiheisen videopelin tiimellyksessä piti eliminoida vastustaja, niin internetin nopeus oli niin huono, että se koitui omaksi epäonniseksi kohtaloksi.

Kysyin nuorelta IT- nerolta, että mikä siinä pelaamisessa on oikein tavoitteena? Nuoren mukaan ainoa tavoite on rektaaminen eli ylivoimainen voittaminen. Ajattelin kehuskella ja sanoin nuorelle, että itse olen tunnettu korttipelien rektailija, mutta siihen sain vain vastauksen K, ja tuo on lyhenne sanasta OK. Tuosta pelkästä K sanasta on muuten kovin vaikea enää lyhentää…

IT-nuoren siirryttyä keväällä kotitoimistoon jouduin yhden kerran kysymään, josko hän voisi auttaa kaatuneen sähköpostini kanssa? Ja silloin sain vastauksen Np mut venaa, kun just Np eli siis ei ollut ongelmaa auttaa, mutta menee tovi, koska oli juuri pelaamassa (No Problem, Now Playing). Kun minulle nyt selvisi, että pelaaminen oli mennyt minun sähköpostieni edelle, niin päätin kysyä, että miksi et voinut laittaa peliäsi tauolle ja hoitaa postiani siinä nopeasti sivussa? Sain nuorelta hieman tylyn oloisen vastauksen: ”Jic et tienny, niin live geimejä ei voi painaa stopille, sä oot ku ramu himassa eli ihan vain tiedoksesi, reaaliaikaista pelaamista ei voi pysäyttää ja kysymykseni oli muistuttanut häntä kotonaan raivoavasta äidistä.

Kysyin, että onko hänen äitinsä aina kotona vihainen, koska olen nähnyt hänet muutaman kerran ja hän vaikuttaa oikein mukavalta. Sain nuorelta vastauksen: nyt sit vittu FML ja SOS eli kysymykseni oli kirosanalla korostetun väärä, mikä aiheutti nuoressa paniikinomaisen reaktion. Halusin kuitenkin tietää, että miksi videopelin kesken jättäminen olisi niin paha asia? Ja sain erikoisen viestin, jota on suoraan vaikea kääntää. Nuori sanoi, että gängiä ei feidata ja ällän ottaminen ei käy eli kaveria ei jätetä ja pelin häviäminen ei ole vaihtoehto. Sanoin, että tämän ymmärrän. Ja opastin nuoria, että korttia pelatessa, jos iskee pissahätä, niin pelikortit on hyvä ottaa mukaan vessaan, ettei kukaan huijaa. Tässä vaiheessa nuoret muistuttivat minua jälleen siitä kuinka olin spessu OP päle eli erikoisella tavalla ylivoimainen päällikkö.

Koska kukaan nuori ei ollut vielä paennut kahvihuoneesta, niin halusin tietää, kuinka kesä oli nuorilla mennyt? Kesä oli ollut nuorten mielestä lit af eli mennyt kesä oli kuitenkin sen verran hyvä, että sitä pystyi korostamaan kirosanalla. Nuorten mielestä nihee ceissi eli huono tilanne on kyllä tuo korona. Korona oli vienyt nuorten mahdollisuuden kuulla feimejä bängereitä festareilla eli korona takia monelta jäi nyt Tom Jones Kirjurinluodolla näkemättä!

Halusin myös tietää ovatko nuoret lukeneet Puutonoksa-blogiani ja tähän vastas oli ytimekäs: ei kyl göröst eli valitettavasti en ole onnistunut saavuttamaan nuorten kiinnostusta. Halusin tietysti selvittää, että kuinka saisin heidät lukemaan tekstejäni ja tähän tuli vastaus: yritettiin yytsiä mikä homman glue, mut ei oikein snaijattu eli he eivät ole siis ymmärtäneet tekstejäni.

Jotta ymmärtäisin mitä HÄN puhuu, on hyvä opetella kieltä, se on ainut keino ymmärtää, mitä hän oikeasti maailmasta ajattelee!

Olenkin nyt muuten miettinyt, kuinka kirjoittaisin hallituksen budjettiriihestä nuorten kielellä.

Sanna Bulimpi Marin ragettaa muille femman systereille, että mikä yhteiskunnassa mättää eli Sanna Parempi Marin haluaa saada enemmän irti johtamastaan viisikostaan. Idiooteilta pitäis kerätä enemmän gillaa mut silleen, et jengi ei fiilaa mitään negaa. Pitäis jotenki yllä pitää himmeetä haippia ja legittiä menoa ja sit salee pystyy olee koko gängin OP bööna. Ongelma on vaan noi kaikki H8r:it, jotka flexaa toises päädys. Koko ajan ne jonnet heittää negaa ja puklaa kaikkee skeidaa päin feissiä, sit menee pata jumiin ja tekis mieli vaan ottaa biiffii niiden kanssa. Mut ku on koko sirkuksen PM ja tietyt goalssit saavutettavana, niin ei voi leijua.

Ehkä tuosta tuotoksesta joku selvän saa. Jotenkin nämä nuoret on saatava kiinnostumaan yhteisistä asioista, niin jospa kerrottaisiin niitä heille heidän omalla kielellään. Nyt, jos teillä sattuu olemaan nuoria vaikuttajia kotona tai ympärillä, niin antakaa tuo ote luettavaksi ja katsotaan mitä korjauksia kielitoimistossani voidaan asialle tehdä!

Hetken kun kerroin politiikan merkityksestä, niin yksi nuorista kuitenkin sanoi, että sen faija rages miten on blehat huurussa, kun idioottien masseilla pyöritetään tollasta paskaa vuodesta toiseen eli yhden nuoren vanhempi on tullut johtopäätökseen, että meidän tunnollisten veronmaksajien raha menee ja on aina mennyt kankkulan kaivoon. Tähän nuoren tokaisuun muut komppasivat toteamalla, että ”jonne sun faijas on kyl vitu ebin” eli nuoren työntekijämme isä on kirosanalla korostettavan mahtava tyyppi. Sanoinkin, että tämä isä on saatava käymään meidän toimistollamme. Ja kysyin nuorelta, että olisiko se mahdollista? Tämä kysymykseni sai kuitenkin kaikki nuoret rotfbl:aan eli kierimään lattialla nauraen. Itsekin nauroin, koska olen huumoristani tunnettu, mutta nopeasti selvisi, että olen spessu mäijä eli erikoismies, jolla on kuitenkin hyvä tahto.

Tähän kohtaan haluan kuitenkin kertoa, että vaikka minulle usein nauretaan, niin olen kuitenkin työyhteisömme ainut vanhempi jota nuoret ovat koskaan pyytäneet safelle eli ruokailemaan heidän seurakseen. Pidän tätä suurena edistysaskeleena ja tunnen kuuluvani joukkoon mahtavaan. Sain muuten myös nuorilta palautetta sosiaalisen median kanaviin tehdyistä päivityksistäni ja yritin kiittää heitä ylpeänä, mutta en ehtinyt kiitos sanaa sanoa, kun taas oli ROTFBL käynnissä.

Joka tapauksessa olen hyvin onnellinen, että työyhteisömme muistuttaa taas enemmän sirkusta kuin sunnuntai kirkkoa. Nuorten sanoja lainatakseni olemme bro bäkkii graindaamassa eli meille kaikille tutut nuoret tekijät ovat tulleet takaisin työpaikalle tekemään töitä tai ainakin rikastuttamaan kielenkäyttöämme.

Bulimpaa syksyä kaikille😊

#Puutonoksa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *