Kaikki eivät voi ja jotkut eivät viitsi

Arvostella saa, mutta kannattaa varautua, että joku paheksuu.

Haluaisin arvostella väkevämmin hallituksemme toimia rokotusjärjestyksestä, mutta en uskalla. Riskiryhmät ja eläkeläiset pakkaavat jo sandaaleita ja vyölaukkujaan, kun kohta ovat saaneet koskemattomuuden. Immuniteetti virusta vastaan on kohta kehossa ja huolet heitetään nurkkaan. Voi nauttia vapaudesta, kuten ennenkin. Oi Gran Canarian suomiyhteisöt, täältä tullaan juhlamokat ja ruisleivät laukkuihin pakattuina!

Koko korona-ajan olen saanut lukea juttuja siitä, kuinka virus runtelee Helsinkiä. Meitä hesalaisia on arvosteltu rajusti ja pyydetty jäämään kotiin. Miksi sitten rokotustilastoissa Lapissa ihmisiä on rokotettu enemmän kuin Helsingissä? Ei sinne Lappiin eläkeläiset ole joukolla lähdössä, vaan maailmalle! Etelän lämpöön suuntaa ikäihminen, kun työikäinen saa jatkaa töitään kotona Ikeasta tilatun työpöydän ääressä tai sinnitellä naamarikasvoillaan muiden ihmisten seassa.

Haluaisin olla ronkeli ja valita itselleni rokotteen, jonka suoja virusta vastaan on korkein. Sopiiko sitä ilmaista rokotetta kuitenkaan valita? Vähän kuitenkin ärsyttää, että eläkeläiset ja riskiryhmäläiset, joilla tilastollisestikin elämänjana on lyhyempi kuin minulla, saavat sitä parempaa rokotetta. Ei ole työikäisellä ”terveellä” helppoa, kun olkavarteen lyödään Johnson & Johnsonia. Sehän kuulostaa samalta kodinputkimieheltä mitä entinen Amerikan presidenttikin itseensä ruiskutti.

Haluaisin arvostella hallitusta heidän alkoholipolitiikastaan, mutta silloin blogia lukeva äitini kuvittelee minun olevan vielä juoppokin. Olen kuitenkin turhautunut. Hallitus voisi saada nyt viimein tuon alkoholilain korjattua. Miksikö? No, nyt kun nuo villit ja vapaat ikäihmiset suuntaavat marketteihin, niin ei sinne uskalla mennä. Saisipa olutta kotiovelle kotimaisilta pienpanimoilta. Mutta hallitus ei halua noudattaa EU-lakia ja joudun tilaamaan jatkossakin erikoisolueni Virosta. Luulisi, että hyvätuloisille sosialisteillekin kelpaisi Olarin panimon herkut suoraan kotiovelle toimitettuna?

Ovatko laskiaispullat parempia hillolla vai mantelimassalla, ja miksi juuri hillolla?

Haluaisin kritisoida EU-tukipakettia, mutta ei sitä uskalla, kun vielä persuksi perkele luulevat. Haluan kuitenkin sanoa, että diili missä kuudella miljardilla saadaan takaisin kaksi miljardia, ei kuulosta hyvälle. Rahaa menee ymmärrykseni mukaan ennen kaikkea Italian tukemiseen. Eikö Suomi ole muka tehnyt tarpeeksi Italian eteen, onhan meillä junatkin sieltä tilattu ja on muuten aika paskaa tavaraa. Tai siis toimii ne muuten, mutta ei pakkasella. Ymmärrän, että elvytystä tässä tarvitaan, mutta se kun jokainen maa päättää itse minne miljardi avustuksena käyttävät, ei kuulosta hyvälle. Olen käynyt Unkarissa, Bulgariassa, Romaniassa, Puolassa ja monessa muussa avustuksia saavassa maassa. Sanotaanko näin, että varsinaista luottamusta Itä-Euroopan ja Välimeren vihreisiin siirtymisiin ja elpymisiin ei ole päässyt syntymään. Toisaalta mitä minä sitä arvostelemaan, ostin Bulgarian reissulta hienon Louvis Wuittonin laukun halvalla!

Haluaisin arvostella pääministerimme neuvottelutaitoja, koskien tuota EU-pakettia, mutta parhaansa hän varmaan teki, ja eihän siitä sovi nuorta naista kritisoida. Kaikki me joskus on ensimmäistä päivää töissä oltu. Muistan itse hyvin elävästi, kuinka paljon jännitti, kun menin ensimmäistä päivää TET- harjoitteluun. Hyvin siitäkin selvisin, vaikka itse itseäni arvioinkin. Pääministeri perustelee Suomen roolia maksajana EU-tukipaketissa, sillä että olemme vauraita. Allianzin 2018 tekemän tutkimuksen mukaan kuitenkin nettofinanssivarallisuus per henkilö Suomessa on 30.226 €. Italiassa sama luku oli 58.126 € ja naapurimaa Ruotsissa 98.384 €. Toisaalta mitä minä tässä arvostelemaan. Äidinmaidossa on jo opetettu, että on lottovoitto syntyä Suomeen.

Haluaisin arvostella uutta perhevapaauudistusta. Sen piti parantaa naisten ja äitien mahdollisuutta päästä paremmin työhön kiinni. Nyt sitten kerrottiin, että tuo uudistus ei olekaan työllisyystoimi, vaan rakkauslaki. Rakkauslain takia valtion menot kasvavat vuosittain ainakin 80 miljoonan euron edestä. Mutta kyllähän työntekijät ja työnantajat tuon innolla maksavat. Kyllä kunnon rakkaudesta voi aina vähän maksaa, sanoi liikemieskin. Ei siis rakkautta koskevia päätöksiä voi arvostella ja onhan tämä uudistus ministeri Pekosen suurin haave. Ja jokaiselle on varmaan hyväksi saada ainakin yksi elämänsä haaveista toteutettua.

Kun asiaa tarkastelee humanitäärisestä kulmasta, niin pieni hintahan tuo 80 miljoonaa sitten kuitenkin on, ja ainahan voi töissä olevat tehdä vähän pidempää päivää.

Puutonoksa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.