Hyvin menee, mutta meneekö sittenkään?

Olipa mahtava lukea uutisia, missä kerrottiin, että hallituksen työllisyystoimet ovat edenneet halutulla tavalla ja olemme saavuttaneet 74 % ennätystason. Se hallitusohjelmaan kirjattu 75 % työllisyystavoite on aivan saavutettavissa, kun tässä on vielä kuitenkin vuosi aikaa ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Vaikea pandemia ja nyt vielä Ukrainassa käytävä Putinin järjetön sota ja silti meillä on onnistuttu upeasti. Onko meillä kuitenkin kaikkien aikojen hallitus?!

Pandemian aikana me emme joutuneet ottamaan niin paljoa velkaa kuin muut maat, saimme työpaikat säilytettyä, saimme firmat pelastettua, rajoitukset ovat poistuneet ja ravintolat kukoistavat kuin leskenlehdet, jotka nousevat routaisesta maastosta pitkän ja kylmän talven jälkeen. Elämä on ihanaa. Ei siis ole ihme, että Suomi ja me suomalaiset saamme asua viidennen kerran peräkkäin maailman onnellisimmassa maassa. Hyvä me, hyvä Suomi ja kiitos hallitus!

Täytyy muistaa, että kun nyt hallitus on vetänyt hienosti, niin ei saa unohtaa aikaisempia hallituksia, koska yhdessähän tätä tehdään? Kiitos siis Sipilä, Stubb, Halonen ja kumppanit. Kiitos kuuluu kaikille: onhan se täysin selvää, että tämän istuvan hallituksen on ollut hyvä rakentaa ennätystyöllisyydet ja talouskasvut hyville, vankoille pohjille, jotka aikaisemmat hallitukset rakensivat.

Meillä kaikkien aikojen työllisyysaste ja työllisten määrä ennätystasolla, veroaste alimmillaan kymmeneen vuoteen, euro-alueen kolmanneksi pienin velkaantumisaste, velkasuhde laskussa jo pandemian aikana ja kestävyysvajekin pienentynyt.

Näiden kaikkien lisäksi vielä: perheille yhdenvertaisempi varhaiskasvatus, maksuton toiseen asteen koulutus, perheille parempi vanhempainvapaa, uusi parempi SOTE-malli ja liikennekin sähköistyy kovaa vauhtia!

Pikkusen ihmetyttää, että miksi valtionvarainministeri kuitenkin kertoi, että jokaisen suomalaisen tulisi tinkiä elintasostaan ja kiristää vyötä? Jos kaikki tuo yllämainitsemani ja enemmänkin pitää kutinsa, niin miksi pitää tinkiä mistään? Mitä meille ei kerrota, koska eihän kaikkien aikojen liidossa tarvitse varoitella vyönkiristyksistä.

Ihan ensin on kyllä sanottava, että omassa palkkakuitissani tuo veronkevennys ei näy.

Näkyykö jollain muulla? Maksoin kuukausipalkastani nimittäin ennätysmäärän veroa ja eläkemaksuja.

Kun Sipilää kehuttiin tempputyöllistämisestä ja laskukaavojen muokkaamisesta, niin ne opit ovat hyvin hallussa myös istuvalla hallituksella. Tunti kuntouttavaa työtä veronmaksajien rahoilla ja siihen päälle asumis- ja toimeentulotuet, niin lasketaan henkilö työllistetyksi. Aivan, eivät sanat riitä kertomaan, kuinka paljon valtion kassa näitä toimia arvostaa.

Olen myös sitä mieltä, että edes se tunti työtä viikossa on parempi kuin sekin aika kotona irrallaan yhteiskunnasta, mutta kyllä sitä voisi silti myöntää, että nämä ovat veronmaksajille kalliita työpaikkoja, sillä ne luodaan verovaroin. Tietysti se olisi varmaan ääntenkalasteluna epämieluista faktaa kertoa, mutta todellisuus on hyvä kohdata, ettei ala itsekin kohta uskomaan omia höpötyksiään.

Puutonoksa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.