Uusi pääkaupunki, Tampere?

Olen välillä pohtinut, että miten ihmiset rakentavat salaliittoteorioita. Salaliittoteorioissa on tärkeää, että niissä ei ole mitään järkeä, mutta järjettömyydestä huolimatta ne pystytään myymään ihmisille yksinkertaisella kysymyksellä ”Sattumaako?”

Voiko siis olla sattumaa, että nämä asiat, yhtälöt ja tapahtumat yhdistyvät juuri nyt.

Salaliiton paikan pitävyys on hyvä varmentaa sillä, että löytyy joku henkilökohtaisella tasolla luotettava henkilö, joka on nähnyt tai kuullut asian varmaksi.

Näillä pohjilla lähdin rakentamaan salaliittoa, jonka nyt myyn teille. 

Tämä on siis minun keksimäni salaliittoteoria, johon teidän pitäisi nyt uskoa. Haluan kuitenkin korostaa, että älkää nyt perkele lähtekö kaduille tai eduskuntatalolle tämän teorian takia, koska en halua mihinkään syytteeseen. Tämä on sellainen salaliittoteoriakoe.

Salaliittoteorioihin on usein kytketty poliitikko, joka ajaa ikään kuin kaiken julkisen varjossa jotain muuta tavoitetta, kuin mitä meidän on annettu ymmärtää. Minun salaliittoteoriassani poliitikon virkaa toimittaa pääministerimme Sanna Marin, koska ”Kuka muu muka?” kysyisi Lahen Jare.

Salaliittoteoriani on, että kaiken poliittisen teatterin takana Popedan solisti Pate Mustajärvestä on tämän hallituskauden tehty seuraavaa Suomen Tasavallan Presidenttiä. Tämän lisäksi Tampereesta ajetaan Suomen uutta pääkaupunkia.

Aivan, luit ihan oikein. Lähes koko hallituskauden ajan Sanna Marin on puolueen tuella tehnyt vaalityötä, jotta Pate Mustajärvestä tulee seuraava presidentti ja presidentin vaihdoksen myötä Tampereesta tulee Suomen pääkaupunki. Tämä on saattanut jäädä teiltä muilta näkemättä.

Lähden perkaamaan tätä vyyhtiä pala kerrallaan, joten aloitetaan:

Presidentti johtaa loppupeleissä puolustusvoimiamme. Pate Mustajärvi on reservin vääpeli ja Spotifyn mukaan Popedan suosituin kappale on Kersantti Karoliina On siis luonnollista, että kohta Pate on myös puolustusvoimiemme ylintä valtaa käyttävä henkilö.

Pate Mustajärvi ilmoitti lopettavansa Popeda yhtyeen solistina syksyllä 2023. Se on vajaa kolme kuukautta ennen seuraavia presidentin vaaleja. Sattumaa?

Sanna Marin ilmoitti lähtevänsä eduskuntavaaleihin ehdolle Pirkanmaalta ja lähes samaan aikaan Pate Mustajärvi ilmoitti lopettavansa Popedan solistina, sattumaa?

Tampereelta päämisterin ja Paten lisäksi kotoisin oleva Ilmari ”Bile” Nurminen on ollut eduskunnan musiikkijaoston puheenjohtaja koko hallituskauden ajan, sattumaa? Kaikki nämä edellä mainitut kolme ovat kotoisin Tampereelta, sattumaa?

Ystäväni kaverin veli ja sen vaimon poika olivat nähneet omin silmin, että Tampereen yössä pääministeri ja Pate olisivat tulkinneet yhdessä Popedan herkän kappaleen punaista ja makeaa, sattumaa?

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltolaa veikkailtiin presidentiksi. Osa jopa toivoi hänen valintaansa, mutta vahvojen tietolähteideni mukaan Ikurin Tiikeri olisi itse soittanut Aaltolalle ja murahtanut. Seuraavana päivänä Aaltola ilmoitti, että ei aio pyrkiä presidentiksi, sattumaa?

Kesärata ja festarit ovat olleet vaalityötä sille, että me suomalaiset hyväksymme presidentiksi todellisen rockstaran.

Nahkatakki auki festareilla, vaikka heinäkuussa oli armottomat seksihelteet. Arvaatteko kuka muu, oli nahkatakki päällä koko kesän festarit pääministerimme lisäksi? Pate Mustajärvi tietysti, sattumaa?

Pate Mustajärvi on tunnetusti laittanut ylleen tyylikkäitä koruja. Pääministerin korukuvasta nousi valtava kohu, sattumaa?

Julkkiksia täynnä olevilta viinanhuuruisilta etkoilta, mustan Mersun kyydillä ytimeen juhlimaan. Näidenkin juhlien jälkiä selviteltiin lehtien etusivuilla vielä pitkään, rokkielämää ajetaan instituutioon sisään, sattumaa?

Huumetestit ja rankat työt, vaatii rankat huvit. Pääministeri joutui myrskyn silmään, kun joku lauloi kotivideolla jauhojengi tai jallujengi. Näistä sitten viikkoja väännettiin, vaikka molemmat ovat oikein, sillä Popedan kappaleessa Matkalla Alabamaan lauletaan, että ”Vaivaan vaivaan taikinaa, Vain jauhot pöllähtää.” Jallujengi on myös oikea vastaus, sillä Rockpaitojen nettisivuilta saa tilattua Popeda fanipaidan, jossa on yhdentähden jallu-logo ja paidan nimi on Popeda: Jallu. Sattumaako?

Pääministeri on kertonut halustaan ravistella instituutiota. Anagrammi Pate Mustajärvestä on Tepsivä Murtaja. Eli Sanna Marin on ollut ravistellut ja kaiken takana on koko ajan ollut Tepsivä Murtaja eli Pate Mustajärvi!

Kuten alussa mainitsin, niin tämä salaliittoteoriani ei jää ainoastaan Pate Mustajärven presidenttiyteen. Itse en olekaan huolestunut Pate Mustajärven presidenttiydestä, mutta helsinkiläisenä näen ilmassa kuitenkin erittäin huolestuttavia piirteitä! Joutuuko Helsinki luovuttamaan Suomen pääkaupungin tittelin Tampereelle?

Helsingin keskusta autioituu ja kaupungin vetovoima ei riitä, kun taas Tampere on rakennuttajien mittarien mukaan Suomen vetovoimaisin kaupunki.

Helsingin kaupunki osti raitiovaunupysäkeille liian pitkät vaunut, kun taas Tampereella ne ovat sopivat.

Helsingin ratikat ovat väriltään vihreät, joiden kannatus on laskussa, kun taas Tampereen ratikat ovat punaiset, joiden kannatus pitää, kuin aktivistin käsissä oleva pikaliima.

Helsingissä tarjoillaan kaupunginhallituksen kokouksissa salaattia, kun taas Tampereella tarjoillaan jatkossa Lihaa ja Perunaa.

Hartwall-areenalla on toiminta jäissä ja Nordis ei täytä edes Suomi-Sarjan standardeja, kun taas Tampereella on aivan uusi viihde/jääkiekkoareena.

Tampereella tehdään jatkuvaa uudisrakentamista. On täysin mahdollista, että kaiken rakentamisen yhteydessä, siellä rakennetaan salaa presidentin linnaa. Joku sydämeltään stadialinen huoltomies oli viime viikolla nähnyt, kuinka Näsinneulaan oli viety täyspitkää ja tuppeen sahattua kakkosnelosta.

Monelle saattaa herätä kysymys, että miksi Tampere eikä Turku? Kun vielä mietitään, että miksi uusi pääkaupunki ei voisi olla jo aikaisemmin pääkaupunkina toiminut Turku, niin vastaus on selvä. Turkulaiset yrittivät osallistua kilpailuun, kun huomasivat Helsingin kompuroivan ja Tampereen kehittyvän. Turkulaisten ”epäonneksi” ensin tuli epäonnistunut Toriparkki ja nyt Funikulaarin lisäksi levisi kuppa.

Ja nyt sitten sanotte, että tämä on ihan huuhaata. Oletteko muuten kuulleet, että Pate Mustajärvi olisi kieltäytynyt presidentin virasta? AIVAN!

Puutonoksa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *