Tinkimistalkoot!

Politiikkaa seuraavana ja yhteiskunnallisista asioista pitävänä halusin saada tietoa tulevasta kehysriihestä ja siirryinkin iltapäivälehden toimittamaan suoraan lähetykseen seuraamaan, että mitä päättäjillä on kerrottavana. Sisältö ennen riiheen siirtymistä oli mitä oli ja miljardit ja miljoonat pidettiin visusti piilossa. Jos nyt pitäisi kuitenkin lyhyesti tiivistää tuo budjettiriihen ennakko, niin velkaa on otettava lisää, rahaa palaa kuin työmaalla tupakkia, jostain pitää saada lisää rahaa ja jokaisen suomalaisen vyötä tullaan tosiaan kiristämään.

Tästä tiedotustilaisuudesta mieleeni kuitenkin kirkkaimpana jäi pääministerin raju yskän puuska, joka pakotti hänet pois paikalta. Toivottavasti ei mitään vakavaa! Tautitilanne kun on aivan järkyttävä ja korona leviää kuin kuppa Töölöstä. Toivottavasti ei nyt sitä ainakaan ole, vaikka uusi kiistelty miljoonan asunto pääministerillä siellä Töölössä taitaa nimenomaan olla.

Säätytalolle sisään tultiin päättäväisin ilmein ja osa suu mutrussa. Tilanne oli selvästi saanut ministerien naamat vakavoitumaan. Sisään astelivat toinen toistaan arvokkaampaa porukkaa, Tuppurainen, Harakka, Rehn ja viisikko.

Seurasin silmä tarkkana tiedotustilaisuutta ja kuuntelin, kuinka puheet olivat nyt jotenkin normaalia selkeämpiä. Siis ei sisältö, koska se oli samaa kuin ennenkin, mutta puhe laadultaan. Oliko iltapäivälehdet löytäneet paremmat mikrofonit vai olinko onnistunut puhdistamaan lauantai saunan yhteydessä korvani normaalia paremmin?

Päättäjät näyttivät esimerkkiä ja salaisen signaalin!

Pääministerin paha yskä (Pentik Anis hengessä) sai hänet poistumaan, päättäjien ilmeet sekä vakavoituneet naamat ja tuo puhtaalta kuulostava äänenlaatu. Jumalauta, nyt mä tajusin!!

Ymmärsin, että budjettiriihestä kertova tiedotustilaisuus oli vain savuverho todelliselle sanomalle.

Kovasti puhuttiin talouden nyörien kiristymisestä ja kuinka se tulee hankaloittamaan suomalaisten elämää nyt ja tulevaisuudessa. Puhuttiin säästöistä ja talouden vakaudesta. Jokaisen suomalaisen tulee siis todella miettiä ostokäyttäytymistään, mutta mistä sitten pitää tinkiä?

Viisaat päättäjät näyttivät vastauksen, siinä se oli suoraan edessäni koko ajan.

Se oli kuin vieruskaverilta kopioitu vastaus matematiikan kokeessa: Puutonoksa, sinä voit tinkiä maskeista. Niitä sinä et enää tarvitse. Maskit jääkööt siis pois suomalaisten ostoslistalta.

Samaan aikaan maskittomien ja turvaväleistä vähät välittävien päättäjien kanssa, lehdissä kerrotaan tehohoitopaikkojen olevan täynnä kuin Turusen pyssy. Hoitajatkin ovat menneet lakkoon ja HUS:in Mäkijärvikin kertoi, että elintärkeät hoidot jäävät nyt tekemättä. Tässä vaikeassakin tilanteessa esimerkillisesti ja rohkeasti meidän johtajamme näyttävät suomalaisille, että kuinka jokainen meistä voi kiristää vyötä yhteisen edun saavuttamiseksi.

Stressaantuneet suomalaiset rassaavat neniään pikatesteillä ja kuluttavat niihin rahojaan, vaikka kuun lopussa kummittelevat erääntyvät laskut ja lainanlyhennykset. Maski on lyöty naamaan kotieläimellekin, eikä suotta, olihan italialaisessa kylässä kulkukissalta otettu positiivinen näyte keväällä 2020.

En tiedä kuinka paljon me olemme rahaa maskeihin jo kuluttaneet, mutta uskoisin, että kuukausitasolla sieltä maskibudjetista voidaan siirtää rahaa, vaikka sähkölaskuun, bensaan tai ruokaan. Näin ovat jo päättäjämme tehneet!

Puutonoksa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *