Rajalla ruuhkaa

Korona yllätti taas kuin talvi helsinkiläisen autoilijan?

Luottiko hallituksemme Venäjän hyvään koronatilastoon liikaa, kun Vaalimaalla jalkapallon EM-kisoista palaavia huuhkajafaneja vastaanottamassa oli kaksi testaajaa ja muutama nenään työnnettävä topsupuikko?

Testauskapasiteetti ei riittänyt testaamaan kaikkia futisturisteja, vaikka testausta rajoilla on koko korona-ajan lisätty ja Suomessa on ollut Euroopan tiukin rajavalvonta.

Oliko yllätys jalkapallon EM-kisat? Tuliko hallituksellemme täysin puskista, että sadat innokkaat suomalaisfanit ovat matkalla yhteen Euroopan pahimpaan koronapesäkkeeseen eli Venäjälle. Ei kai sentään, sillä sosiaalinen media on täyttynyt kuvista, joissa päättäjät poseeraavat Huuhkajien viralliset pelipaidat päällä ja lähettävät onnen toivotuksensa Pietariin. Ei kukaan tuntunut paheksuvan ulkomaille kisoihin matkanneita, kun pelitilanteet kentällä kävivät kuumana ja ylpeänä kommentointiin huuhkajafanien käyttäytymistä.

Olisiko kukaan osannut ennakoida asioita ja olisiko testausta rajoilla voitu tehostaa? Vai oliko testausta lisätty jopa puolella, sillä normaalisti testaajia on rajoilla yksi henkilöä ja nyt tuo määrä oli tuplattu. On ehkä liikaa vaadittu, että tuo määrä olisi vaikka kolminkertaistettu. Vai onko niin, että tehostaminen tässäkin tapauksessa tarkoitti henkilöresurssien vähentämistä?

Varoitus, keltainen kortti, punainen kortti ja tarvittaessa VAR-tarkistus käyttöön myös kentän ulkopuolella?

Ironista tässä on se, kuinka koko ajan on painittu saman ongelman takia eli rajatestauksen. Edelleen se on työn alla, ja olisi kiva kuulla pehmoiset puheet, siitä kuinka lakia on sorvattu. Meneekö tämä nyt sitten AVI:n, THL:n vai STM:n piikkiin, niin sillä ei ole väliä. Todellisuus on kuitenkin se, että rajoilla testaus ei toimi.  Oikea-aikaiset ja riittävän kovat toimet hoidetaan sitten taas maan sisällä, kun ensin annetaan viruksen levitä meihin, jotka jäimme kotiin seuraamaan kisoja televisioista.

En osaa edes syyttää futiksen perässä matkanneita huuhkajafaneja, koska se lupa sinne menemiseen annettiin. Jokainen vastaa omista toimistaan tässäkin tapauksessa ja vain typerä uskoi, että jokainen Pietarista tuleva kannattaja jäisi omaehtoiseen karanteeniin rajalla tehtyjen tai tässä tapauksessa tekemättä jääneiden koronatestien jälkeen. Jokainen– oli jalkapallofani tai ei – ei osaa noudattaa vapaaehtoisuutta, ja sen takia edes ne lait olisi hyvä olla kunnossa.

Sakon uhalla pakkokaranteeni rikkureille? Olisiko kahden viikon pakkokaranteeni ja pakkotestaus nyt niin kovin vakava asia. Se muutama viikkoinen yksin karanteenissa oleminen ei voi olla kovin paha, koska kirkkaina muistoissa ovat Huuhkajien ensimmäiset EM-kilpailut, joita pääsit fiilistelemään paikan päällä.

Kaikesta laskun maksaa joku, ilmaisia lounaita kun ei ole.

Puutonoksa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.