Kauden ensimmäinen FORE!

Taas on käsillä se aika, kun jokaisella meillä on mahdollisuus kasvattaa mielenrauhaa ja sitä kuuluisaa elämän sietokykyä. Golfkausi on alkamassa.

Kauden alkamisen lähestyessä ja alkaessa, sitä on intoa täynnä kuin se foliosta oleva ilmapallo vappumarssilla, mutta silti samaan aikaan vähän jopa vituttaa. Siis tunnetila on kaikilla sama, riippumatta siitä kuinka olet talvesi viettänyt. Suomessa talvi on golfarin näkökulmasta liian pitkä ja sehän toimii monesti hyvänä tekosyynä sille, miksi pallo kaartaa ulos pelikentiltä vielä elokuun lopussakin. Olen kuitenkin tehnyt havaintoja pelaajatyypeistä, jotka saapuvat kohta jokaiselle suomalaiselle golfkentälle, meidän kaikkien seuraksi.

”En mä ole talvella jaksanut harjoitella”.

Tämä on klassinen golffari, joka vaeltaa ykkösen teeboxiin ja kertoo kaikille golfalueella oleville, että en ole talvella harjoitellut. Vaikka häneltä kysyttäisiin, että kumpi lattia on parempi kotona parketti ja laminaatti, siihenkin vastaus on, että en mä ole jaksanut taaskaan harjoitella.

Todellisuus on kuitenkin täysin toinen.

Tältä kaverilta löytyy kotoa muutama erilainen puttimatto, koska puttipeli ratkaisee ja sen takia niitä on hyvä treenata eri nopeuksilla saatavilla matoilla. Tämä golffari tietää tasan tarkkaan millä kulmalla ja nopeudella pallo lavasta pakenee, ja silti ennen kauden ensimmäistä vetoa hän taivastelee, että kylläpäs ihan jännittää, että osuukohan sitä palloon. Pallo pakenee 300 metrin päähän keskelle väylää ja tiitä poimiessa, hän sanoo, että no vähän kannasta, mutta tästä se kausi taas alkaa. Todellisuudessa hän tietää, että kaikki tuhannet toistot omassa autohallissa ja valmentajalle maksetut eurot ovat tuottaneet tulosta.

Talven aikana tuhansia putteja, mutta yhtään ei ole harjoiteltu!

”Ekat vedot otin tossa äsken rangella nopeasti”.

Tämä golffari saapuu ykkösen boxiin kiireisenä ja kaivelee bägin taskuista pelivälineitä, ikään kuin kaikki olisivat hukassa. Todellisuudessa pelipallot on merkattu samalla hetkellä, kun viikkoa aikaisemmin auennut ajanvaraus aukesi. Tiit, hanskat ja uudet vaatteet paljastavat usein, että valmistautuminen kauden ensimmäiseen kierrokseen on alkanut jo vuoden vaihteessa.

Omien sanojensa mukaan, tämä golffari ehti juuri lyödä muutaman pallon rangella ennen kierrosta, ja lyönti tuntui tosi pahalta.

Talvella ei tietenkään ole yhtään harjoiteltu (tämä on vale). Usein tämänkin golffarin pallo kaartaa upeasti keskelle väylää ja sitä sitten kovaan ääneen ihmetellään, että miten se noin hienosti lähtikin, vaikka todellisuudessa hakkasi rangella kaksi tuntia palloja ennen kierrosta, mutta puheissaan tuli juosten paikalle.

Nopeasti muutama pallo rangella”, on usein monta tuntia palloja pää märkänä, ennen kierrosta.

”Eka talvi kun en jaksanut treenata, enkä ottanut opetusta”.

Tämä golffari, kun saapuu boxiin, niin hän ei pidä ääntä itsestään, koska häntä pelottaa. Ensimmäinen talvi, kun opetustunnit on jätetty pois. Jos siis youtubea ei lasketa mukaan. Aikaisemmat vuodet ja talvet ovat menneet vaihtuvien valmentajien opeissa, mutta nyt on haettu se oma svingi takaisin.

Tämä golffari on kuullut sosiaalisesta mediasta jonkun valmentajan kertovan kuinka, jokaisella meillä on luonnollinen tapa lyödä golfpalloa. Samalla hän on seurannut valmentajan ohjeita, kuinka lyödä palloa luonnollisesti. Tuhansia tunteja youtubea sängyssä vaimon vieressä, mutta vain kymmeniä tunteja toistoja takaavat, sen että pallo kaartaa aivan helvetin vinoon ykkösen boxista ja svingin oma luonnollisuus katoaa, kuin pieru Saharaan.

Onneksi on kauden avaus ja saat käyttää mulliganin. Ellei pelikaverisi ole täysiä ääliöitä, kuten minä ja sitten lähteekin kolmas boxista. Ei se mitään, kaikki hyvät golfkaudet alkavat aina hukatulla pallolla ja triplabogilla.

”Luonnollinen svingi” säästää usein myös kenttää, koska tällaisen svingin omaava golffari kulkee omia reittejään.

”Muutama reissu talvella, mutta muuten en jaksanut harjoitella”.

Tämän ykkösen boxiin saapuvan golffarin tunnistaa rusketuksesta, joka on hankittu Espanjan Fuengirolan opetus- ja henkilökohtaisilla pelimatkoilla. Luodin kestävä rusketus poskilla ja aivan uudet välineet. Kausi Suomessa voi käynnistyä ja ainut mistä tämä golffari valittaa on kentän kunto, liian kylmä sää ja kuinka kentällä työkoneet pörräävät.

Nämä golffarit tunnistaa myös heitoista, kuten: ”Eikö nuo kentänhoidolliset työt voisi tehdä yöllä, eikä parhaaseen peliaikaan”. ”Espanjassa kyllä asiat paremmin ja kentät aivan priimaa!”, ”Laitoin mailoihin uudet nippon fujikura stalth head and jailbreak varret, en näistä mitään ymmärrä, mutta launch angle on nyt optimizerilla katsottu sopivaksi.”

Tämän golffarin ykkösen avaus on muuten aina aivan keskellä väylää, mutta lyhyellä. Tähän ei ole syy alhaisen mailanpään nopeuden, vaan liian kylmän kelin. Espanjassa lähti kuitenkin viime viikolla paljon pidemmälle.

Espanjassa ja opetusmatkoilla talvet viettävä golffari ei pelkää kertoa reissuista!

Yhteistä kaikilla näillä golffareilla on se, että kukaan ei myönnä harjoitelleensa, vaikka tunteja halleissa ja simulaattoreissa on vietetty enemmän kuin työ-tai opiskelupaikoilla.

Suomen golfkausi on lyhyt, mutta sen antama tekosyy on parasta mitä golffari voi saada, eikä sen käyttäminen tekosyynä huonolle ensimmäiselle avaukselle ole väärin! Parempi onkin, kun ei myönnä harjoitelleensa, koska jos ja kun näet pallosi kaartavan isolla slaissilla pois kohteesta, niin on helpottavaa voida kertoa, että se menee harjoittelemattomuuden piikkiin.

Olette sitten harjoitelleet tai ette, niin muistakaa se FORE! Ja kun huudatte kunnolla FORE ja omatuntonne on puhdas, niin jos silti joku pallonne säikäyttämäksi joutunut haukkuu teitä huonosta huudosta, niin se ei ole teidän vikanne. Toivottakaa vain hyvää pelikautta. Toivotaan, ettei haavereita satu!

Slaissaavin terveisin ja todennäköisesti väylän oikeata reunaa pelaten

Puutonoksa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *