Jäikö aamupalakuitit Ala-Tikkurilan Shellille?

Olin varma, että tämä pääministerin aamupala olisi jo käsitelty, mutta se tuntuu vain jatkuvan ja alkaa yhä enemmän vi&%(€taa myös Puutonoksaa.

300 euroa aamupaloihin on vaihtunut nyt jo 850 euroon, ja aamupalaetu on yhtäkkiä ateriaetu. Tai siis tarkemmin kylmien aterioiden etu, sillä ne mediatietojen mukaan pitää itse lämmittää. Veroja tästä edusta ei ole maksettu. Mutta ne kyllä maksetaan, jos ne tulevat maksettaviksi. Se homma selviää, jos selviää.

Ihmettelen kyllä verokarhun kärsivällisyyttä. Täytyy ehkä itsekin kokeilla tuota taktiikkaa, että jätän veroilmoituksen tekemättä ja verot maksamatta. Kun sitä verokarhu kyselee, niin ilmoitan, että on tulossa, kun vaan selvitellään ensin keskenämme, että mitä tässä nyt pitäisi maksella.

Odotan mielenkiinnolla, kuinka verottaja käsittelee henkilöä, jolla on suuret vuosiansiot, saanut 14 000 euron ateriaedun, ei ole ilmoittanut sitä, koska häntä on ohjeistettu, että kuuluu palveluun eikä siitä veroa kuulu maksaa. Ja ennen kaikkea on aiemmatkin samassa asemassa olleet saman edun verotta saaneet. Eiköhän tämä linjaus koske sitten jatkossa meitä muitakin, kun oikeusvaltiossa elellään?

Oli VTV, VNK ja Toimittaja.

Toimittajat ja tutkivat journalistit tekevät valtavan arvokasta työtä, jotta meille selviäisi edes pieni osa siitä, kuinka meillä ”maan tapa” toimii. En yhtään ihmettele, että on olemassa maita, joissa toimittajat ja media halutaan hiljentää. Osa haluaa jo nyt vaientaa toimittajia, jotka painivat aamiaiskohun kanssa. Ymmärrettävää, sillä törkyä tuntuu löytyvän sieltä ja täältä kuin kuuluisissa Lahden hiihdon MM- kilpailuissa.

Näin viestinnällisesti tämä homma vedettiin persiilleen heti kärkeen. Uutiseen reagoitiin ensin toteamalla, että mitään laitonta ei ole tapahtunut. Sen jälkeen lyötiin hiljaisuus päälle. No, toimittajat jatkoivat entistä innokkaammin kasan perkaamista. Kuitteja on salattu turvallisuuteen vedoten ja summakin ehti kohota 850 euroon.

Tämän lisäksi pääministeripuolueen entinen pääministeri käskyttää muita puolustamaan nykyistä pääministeriä. Miksi pitää mitään tällaista tehdä, jos kyse on vain aamupalasta, jossa ei mitään laitonta?

Ylpeänä ostin auton ja maksoin verot hyvinvointivaltion ylläpitoon. Hybridiauto ilmastolle kuten ajan henkeen kuuluu.

Avoimuus, avoimuus ja avoimuus.

Moni puolustaa, että pääministerille kuuluvat ateriaetuudet. Selvä, mutta kyllä siitä verot pitää maksaa. Ei kai kukaan sellainen ole veroetuuksien piirissä, jos tienaa vuodessa satoja tuhansia euroja. Eikös pääministerin itsensäkin mukaan isotuloiset kanna liian vähän vastuuta verotaakastamme.

Hämmentävää onkin ollut huomata, että verottomia etuja puolustavat etenkin vasemmistolaiset. Heille hyvätuloisten veroetujen karsiminen ja korkeampi verotusprosentti on tähän asti ollut tärkeää. En malta olla miettimättä, mitä sanottaisiin, jos ison yrityksen pomo tekisi vastaavan suorituksen (oletusarvona, että jäisi siitä kiinni)?  Tiedän kyllä monen muun palkansaajan tavoin, mitä verottaja sanoisi minulle ateriaedun verottomuudesta.

Näytelmän absurdi osuus löytyy siitä etuuden rahallisesta arvosta. Moni käytäntöä puolustava on pitänyt 300 euroa vähäpätöisenä summana. Mitä he sanovat 850 eurosta? Vieläkö summa on mitätön, ja jos on, niin missä menee raja pienelle ja suurelle summalle?

Moni pääministeriä puolustava tuntuu perustelevan asiaa myös sillä, että pääministerillä on parempaakin tekemistä kuin tutkia kotinsa muonitusta, ja nämä etuudet ikään kuin kuuluvat hänelle. Varmasti on kiireistä ja varmasti on parempaakin tekemistä kuin täyttää jääkaappia tai pestä vessoja. Sen takia moni hyvätuloinen palkkaakin itselleen kodinhoitajan.

Tätä kutsutaan palvelujen ostamiseksi. Myös verot maksetaan, jolla yhteiskuntaa sitten kivasti pyöritellään, ellei sorruta siihen kuuluisaan harmaaseen talouteen. Ja näin hyvätuloiset osallistuvat maamme hyvinvointimenojen rahoittamiseen ja kantavat vastuunsa.

Ei enää salailua ja oman kuvan kiillotusta, vaan totuuksia ja maan tapojen muutosta.

Jos aamupalakuititkin pitää salata, niin mitä hemmettiä tässä maassa oikein tapahtuu?

Luulisi, että edes jonkinlainen avoimuus olisi kaikkien etu, siis ihan puolueesta riippumatta?

Etenkin oman puolueen edustajien ja äänestäjien etu olisi avoimuus. Nythän tulee mielikuva, että siellä vain suhmuroidaan ja eletään eliitin tavoin, kun samaan aikaan suunnitellaan kansan köyhdyttämistä veronkiristyksin. Ei kai tuollainen ole kenenkään etu? Ei edes pääministeripuolueen.

Jotta tässä sotkussa ei olisi jo tarpeeksi, niin tätä kaikkea pitäisi valvoa VTV:n.

Ristiriitaisuus vit%&taa kuin pientä oravaa. Taas puhutaan yhtä ja tehdään toista. Moni pääministeriä puolustava pitää tätä ajojahtina, mutta kokisivatko he tämän ajojahtina, jos ja kun pääministerinä olisikin jonkun muun aatesuunnan edustaja? Olisivatko he silloinkin puolustamassa pääministerille kuuluvaa etua? Yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa huudetaan silloin, kun se itselle sopii. Vain silloin.

Rikkaita on oikeuden ja kohtuuden nimissä verotettava enemmän. Poliittisia päättäjiä tämä ei näköjään koske ja se on maan tapa. Olisiko aika alkaa korjaamaan näitä ”maan tapoja”? Siitäkin huolimatta, että joskus osuisi omaan nilkkaan ja menettäisi etuja. Osoittaisi se ainakin oikeudenmukaisuuden tajua.

Puutonoksa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *