Älä pappa Fobbaile!

Työpaikkamme oli järjestänyt juhlatilaisuuden, koska firman isoin kiho eli yrityksemme toimitusjohtajan pitkäaikaisin sihteeri siirtyi uusiin tehtäviin. Itselleni tämä tarkoitti tilaisuutta, jossa voisin oppia ymmärtämään entistä syvemmin yrityksemme pärinäkerhoa eli nuoriso-osastoa.

Kerroin nuorisomme käyttämästä kielestä jo aiemmin ja olen saanut siitä hyvää(kin) palautetta. Osa palautteista on tullut suoraan nuorten vanhemmilta. Hekin haluaisivat oppia ymmärtämään lapsiaan paremmin. Itselleni on tärkeää yrittää pysyä nuoriso-osastomme menossa mukana, koska nuoret ovat maamme toivo eli viimeinen oljenkorsi eläkkeisiin.

Nyt on siis vuorossa oppitunti numero 2. Suosittelen ottamaan opiksi, jotta ette olisi niin NOLOJA!

Meillä on nuorten kanssa sellainen ryhmäkeskustelukanava eli whätsäppi. Se on osoittautunut todella kätsyksi eli käytännölliseksi kanavaksi, jossa on voinut vielä muistuttaa nuorille heidän tekemistään tai tekemättömistään töistä. Enemmän tekemättömistä on saanut muistutella, mutta se on ollut minun puoleltani kuulemma rageemista eli isänä räyhäämistä. En tosin ole kenenkään heidän faijansa eli isä, vaikka välillä siltä kyllä tuntuukin.

Olen saanut erilaisia kirjainyhdistelmiä viesteihin ennenkin, mutta nyt pari tuntia ennen yrityksemme juhlatilaisuutta, ryhmäkeskusteluun ilmestyivät kirjaimet ootd? Otin ryhmän Fobba roolin eli ryhmän ylläpitäjänä otin nettipoliisin roolin ja kysyin:

– Mitä tuo kirjainyhdistelmä tarkoittaa?

Ootd eli outfit of the day, nuoret halusivat siis selvittää, mikä oli juhlatilaisuuden pukukoodi.

Tumma puku on ollut oma asuvalintani juhlissa ja hautajaisissa jo rippikoulusta lähtien ja ilmoitinkin sen heille. Vastauksena tuli, että no onpa aika semi spessu valinta taas faijalla eli asuvalintani juhliin oli aika erityinen, ja niinhän sen pitääkin olla. Vastasin viestiin trendikkäästi peukku emojilla ja sain nopeasti vastauksen oot spede eli olen hauska edesmennyt viihdetaiteilija. Pienen selvityksen jälkeen spede tarkoittaakin nykyään tyhmää ihmistä.

Halusin kuitenkin tiedustella nuorilta, oliko heillä tietoa missä juhlapaikka sijaitsi, koska olin itse hukannut kutsun, jossa osoite oli mainittu. Vastauksena sain kirjaimet KVG eli nätisti sanottuna heillä ei ollut aavistustakaan. Joten minun oli soitettava toimitusjohtajalle ja hankittava osoite meille kaikille, olinhan mäjä eli meidän äijiä.

Fäijönillä eli tyylikkäästi liian lyhyillä lahkeilla!

Saavuimme juhlapaikalle, minä vähän pienessä puvussani ja nuoriso todella tiukoissa pillifarkuissa. Ainoa yhteinen asia asuissamme oli liian lyhyet lahkeet. Vaimoni sanoi, että liian lyhyet puvun housujen lahkeet ovat nolo juttu, mutta nyt nilkat paljastavat housunlahkeet olivat trendikkäästi geimeissä eli olin muodissa mukana! Nuorisolla oli kaikilla mukanaan myös vyölaukut. Olin kotoa lähtiessäni sovitellut vyölaukkua puvuntakin alle, mutta vaimoni piilotti sen, kun kävin vielä vessassa. Olisin ollut entistäkin tyylikkäämpi, mutta vaiffi servasi meikän outfittin eli vaimoni pilasi toiminnallaan mahdollisuuteni olla juhlien paras pukeutuja.

Juhlien viralliset osuudet saatiin onneksi nopeasti pidettyä ja päästiin vihdoin sheikkaamaan eli tanssimaan. Juhlissa oli karsee määrä lössiä eli lähes kaikki keskisuuren yrityksemme työntekijät olivat päässeet paikalle. Nuoriso-osastomme kuvasi lähes koko ajan erilaisia Ms klippejä eli nuoret tuottivat omille mediakanavilleen pieniä videoita juhlista.

Yritin seurata ja kysellä millaisia videoita he kuvasivat, mutta vastauksena sain vain, että älä pappa fobbaile tai voitko lopettaa ton kyyläämisen. Vanhempana henkilönä olin siis liian innokas seuraaja ja minun tulisi antaa nuorisolle tilaa ja rauha tehdä työtään.

Nuoret ottivat tanssilattialla todella paljon selfiekuvia eli omia kuviaan. En ymmärtänyt miksi samasta kuvakulmasta piti ottaa monta kuvaa, eikö yksi kuva olisi riittänyt? Mutta syy monelle kuvalle oli jic eli just in case. He halusivat siis varmoistua, että heillä on kymmenen täysin samanlaista kuvaa.

Juhlittu sihteeri on jo ylittänyt kultaisen keski-iän, joten tanssilattialla soivat ikivihreät iskelmät, kuten Jaakko Teppo, Jamppa Tuominen, Danny ja Taiska. Illan vanhetessa nuoriso pääsi käsiksi soittolistoihin ja yhtäkkiä subbareista eli kaiutinjärjestelmästä alkoi kuulua räppimusaa eli puhemusiikkia.

Ensimmäisenä yrityksemme nuorisoa liikutti Gettomasa eli lähiöstä kotoisin oleva Matti. Lähiö Matin kappaleet olivat täynnä nuorten käyttämiä sanoja ja kaivoinkin sprigin taskusta notebookkini ja pensselin esille eli otin puvuntakkini povitaskusta lehtiön ja kynän esille muistiinpanojani varten. Lähiö Matti kertoi, kuinka hänellä on paljo muijii stadis ja käy siellä duunin takii eli Matilla on Helsingissä useita naispuolisia ystäviä ja hän käy siellä töiden takia. Lähiö Matilla oli puhemusiikissaan käytössä nuorisomme kieli ja siitä voin tehdä oppimateriaalia sitten erikseen. Joka tapauksessa Gettomasa on ihan vitun lit af ja sai kaikki krebaa iha huolel eli Lähiö Matti on erittäin hyvä artisti ja hänen puhemusiikkinsa takaa juhlien onnistumisen. Gettomasa on siis oman aikani Hurriganes.

Paartit eli juhlat sujuivat mallikkaasti ja päätin lähteä ajoissa himaan eli kotiin. Varsinkin, kun minulle selvisi kuinka matikkaosaston iso äässinen muidu eli talousosaston Arjalla oli tanssilattialla noussut hame korviin ja siinä oli paljastunut hänen ajan saatossa hyvin kehittynyt takapuolensa. Arjan holtiton keitottaminen eli alkoholin liika käyttö oli tullut pisteeseen, jossa meikämandoliinon eli minun oli lähdettävä kotiin. Minulla on vuosien kokemus liian jurrisista eli päihtyneistä keski-ikäisistä toimiston mammoista eli iäkkäämmistä naisista ja tiedän, että katson ennemmin, vaikka Hichcockin Linnut maratonia, kuin tuota kreisi bailaamista eli sekoilua juhlissa.

Buli svägä eli olen jälleen todella tyylikäs!

Päästessäni narikkaan hakemaan rotsiani eli kun sain takkini poken eli vahtimestarin vartioimasta naulakosta kuulin, kuinka Arjan kreisi twerkkauksen yhteydessä myös fjöösa oli vilkkunut eli Arjan tanssiessa peppu pystyssä häneltä näkyi takapuolensa lisäksi myös genitaalialue. Tiesin, että nyt on viimeistään otettava kumikyyti alle eli tilattava taksi mahdollisimman nopeasti.

Se, miten asiat juhlissa katoamiseni eli lähtöni jälkeen etenivät eli kehittyivät, on vielä salaisuus, mutta yritän selvitellä asiaa brb eli palaan tähän mahdollisimman pian.

Puutonoksa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.