Hyvin meidän käy?

Hallitusohjelma tuli valmiiksi ja saatiinhan se hallituskin koottua kaikkien odotusten jälkeen. Koko tuon odottelun ajan olimme vain asiantuntijoiden spekulaatioiden varassa. Säätytalolta kukaan ei vuotanut meille politiikkafaneille juurikaan tietoja. Ei päässyt pöyristymään, ei puolesta eikä vastaan. Salassa tekivät hallitusohjelmaa perhana, mutta onneksi, jotain seurattavaa löytyi, kun kotimainen yleisurheilu kausi käynnistyi!

Heti alkuun on sanottava, että demokraattisesti valituissa vaaleissa ihmiset halusivat oikeistohallituksen. Nyt on oikeistohallitus. Valta vaihtuu vasemmalta oikealle ja toisinpäin. Näinhän se on usein mennyt, mutta kumpi sitten oli ensin vasen vai oikea, muna vai kana? Äänestivätkö ihmiset väärin? Varmasti siltä tuntuu, jos oma puolue löytyy oppositiosta. Syy tälle vallan vaihtumiselle saattaa löytyä myös ihmisten tyytymättömyydestä. Ihmiset eivät pitäneet edellisen hallituksen linjasta ja nyt uutta linjaa tarjoaa jatkossa toiset.

Suurin osa muodostaa mielipiteensä klikkiotsikoiden ja omien värittyneiden poliittisten linssiensä läpi. Keskustelun taso on sen mukainen. Yhdessä hetkessä Suomi on maa, jossa köyhät kuolevat nälkään ja rikkaat piehtaroivat rahoissaan kuin Roope Ankka. Tätä meille halutaan syöttää ja korostaa vastakkainasettelua. Tuntuu olevan nykypäivän tapa toimia. Politiikassa koomista silti on se kuinka nyt oppositioon päätyneet puhuvat kuinka eivät olisi koskaan vallassa olleetkaan. Puutonoksa haluaisi samanlaisen kyvyn unohtaa elämänsä epäonniset hetket ja elää kuin niitä ei olisi käynytkään.

Kuinkahan moni meistä on oikeasti lukenut hallitusohjelman reilut 200 sivua läpi? Moni on kauhistellut tuota valtavaa hallitusohjelmaa, mutta siinä on vain 20 sivua enemmän kuin mitä meidän perheemme uuden monitoimikoneen ohjekirjassa.

(Ääri)Oikeistolainen hallitus vain kokoonpanoltaan ja historiassa näin oikeistolaista hallitusta ei ole ollut, kertovat otsikot. Monessa maassa tämä olisi kuitenkin edelleen sosialistinen hallitus, jo ihan sen perusteella, että tälläkin hallituskokoonpanolla Suomi yrittää jatkaa työtään tuloerojen kaventamisen puolesta. Maailman onnellisin kansa myös vuonna 2023?

”Persut ovat äärioikeistoa, joten niin on koko hallituskin!”, kerrotaan. Onhan tuolla ilmeisesti tuotakin oikeata äärilaitaa edustajana, mutta tekeekö se hallituksesta äärioikeistolaisen? Varmaan tekee, jos asiaa katsoo äärivasemmalta. Onko vasemmistoliitto kommunistinen puolue, koska sitä poliittista päätäntää siellä osa fanittaa? Varmaan, jos asiaa katsoo äärioikealta.

”Hyvätuloiset eivät osallistu talkoisiin”, tämä on erikoinen väittämä, koska meillä käytössä jatkossakin ilmeisesti progressiivinen verotus. Pitää tietysti paikkansa, että isotuloisten tukiin ei hallitus ole kajoamassa. Saattaa johtua myös siitä, että suoria tukia ei isotuloisille jaeta.

”Hallitus pakottaa sairaana töihin!”, kerrotaan. Missään hallitusohjelmassa ei pakoteta ketään menemään sairaana töihin. Yrittäjä saa maksaa duunarille palkkaa, vaikka duunari olisi maanantaina kuumeessa. Omia aivoja saa käyttää myös jatkossa, älkää menkö kipeänä töihin. Yrittäjä tuskin haluaa työntekijää kipeänä töihin tartuttamaan muita ja jos haluaa, niin yrittäjä on pyllystä. Sitten vielä kaikessa tylsyydessään työehtosopimukset suojaavat jatkossakin monen duunarin maanantain ja sen ensimmäisen sairauspäivän. Tes-suojeli ennen, suojelee nykyään ja toivottavasti tulevaisuudessakin duunaria.

Pois lukien te yksinyrittäjät, jotka joudutte ja olette joutuneet hallituksesta riippumatta menemään kipeänä töihin.

”Polttoaineiden hintojen tukeminen on älytöntä!”, kerrotaan. Olen kyllä samaa mieltä. Olin sitä mieltä jo silloin, kun edellisen hallituksen liikenneministeri kertoi, kuinka rahaa voisi vain ilmestyä polttoaineita autoihinsa tankkaavien ihmisten tileille. Tuettaisiinpa ladattavien autojen hankintatukea, jotta liikenteemme sähköistyisi ja liikenteen päästöt vähenisivät. Nyt polttoainetuet eivät ”motivoi” ihmisiä vaihtamaan vanhempia kulkupelejään vähemmän saastuttaviin malleihin.

Huuto jatkuu, mutta suunta vaihtuu.

Monet vasemmanlaidan some-soturit huutavatkin nyt yleislakon ja luokkasotien perään, mikä tuntuu hassulta. Ei ole kuitenkaan kauan, kun hoitajat pakotettiin työhön, pakkorokotuksiin, taitelijoilta, ravintoloilta, liikuntapaikoilta ja heidän ympärillänsä työskenteleviltä vietiin mahdollisuus elinkeinoon, lasten harrastuksista puhumattakaan. Miksi ei huudettu yleislakkoa tai luokkasotaa, vaikka monien perusoikeuksia poljettiin? Terveisiä naapurilta, joka halusi mennä viikoksi mökilleen, mutta palasikin Uudenmaan sululta sakko kädessään kotiin.

Varmasti kaikkien politiikkafanien mielestä hienoa on kuitenkin se, että perussuomalaisten seitsemästä ministeristä viisi on naisia. Hyvä naiset! Tätä kehua en ole saanut lukea lehdestä, niin ajattelin laittaa sen tänne, koska onhan tuo hienoa! Näemmekö myös heistä HBO dokkarin? Toivottavasti, koska ensimmäinen oli hyvä. Kyllä, katsoin sen ja katsokaa tekin, vaikka ette olisi edellisestä hallituksesta pitänytkään.

Tulevaisuudessakin saamme siis seurata jatkuvaa pelottelua, huutoa ja itkua tämä aloittavan hallituksen toimista. Ihan kuten edellisenkin hallituksen aikana. Ei mitään kummallisempaa tai suurempaa. Koirat haukkuvat ja karavaanit kulkevat. Entiset pääministerit ovatkin kuitanneet aikansa haukut ja todenneet: ”So what”, ”Pitäkää tunkkinne”, ”Vittu mitä paskaa” ja viimeisimpänä ”Get Over It”. Mitä toteaa nyt asemaansa äänestetty pääministeri, niin sen aika näyttää ja lehdistö kertoo. Mikään ei ole pysyvää ja kohta on taas vaalit.

Jos hallitusohjelma pitäisi kiteyttää yhteen lauseeseen, niin se olisi:

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, sanoi teini, kun kotibileet päättänyt poliisi sammutti valot ja laittoi vanhempien auki jääneen viinakaapin kiinni.

Puutonoksa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *