2021=2020 pro

Uutisia lukiessani olen entistä vakuuttuneempi, että vuosi 2021 on oikeasti 2020 pro. Covid jaksaa piinata ihmisiä, ja nyt se muuttaa jo muotoaan niin, että kohta ei toimi keksityt rokotteetkaan. Maskisekoilut ovat historiaa, mutta nyt alkaa rokotesekoilu. Kaikki tai ainakin moni odottaa piikkiä kuin viimeistä päivää ja paine kattilassa kasvaa. Viinanhuuruiset etäpalaverit kotona ja eristäytymiset alkavat näkymään yleisessä terveydessä.

Uudenvuoden uutiset Leviltä kertovat karua totuutta siitä, että edes HUS:in markkinointi Pirkko ei jaksa enää olla kotona, vaan päätti lähteä suositusten mukaisesti pohjoiseen. Markkinointia parhaimmillaan, kun HUS:in lääkäripomo vetää rinnekahvilassa sokerimunkkia ja tietysti päässään HUS:in pipo. Olisi edes ollut sellainen typerä karvalakki, mutta toisaalta hän mainosti itseään ”PR likkana”, että siihen katsoen kuva oli oikein onnistunut. Kuvaa nimittäin jaettiin ihan huolella ympäri sosiaalista mediaa! Sitä jaettiin jopa niin paljon, että se kuva poistui sieltä alkuperäiseltä julkaisutililtä. Ihme juttu, koska mielettömän hieno kuva ja pipo.

Rokotteiden jakaminen on verkkaista ja laskin, että tällä tahdilla olen itse saanut rokotteen kesällä, vuonna 2024. Toki tuossa vaiheessa voi olla jo sellainen mutaatio tapahtunut, että siihen tuskin auttaa enää edes lobotomia ja parsakaali suussa takaperinkävelyt ympäri Kontulan ostoskeskusta. Rokotteisiin valmistautumisessa oltiin taas pikkusen jäljessä, mutta kukapa sitä lomalla viitsii töihin panostaa. Työ ei tekemällä lopu, sanoi Sanna, kun hallitusta johti! Kyllä pääministerin ja muiden päättäjien on lomailla saatava. Otetaan homma taas ensiluokkaisesti haltuun, kun päästään lomilta ja katsotaan missä tilanne kulkee. Ei siis hätää pohjantähden alla, oi arvon kansalaiset!

Katsoin muuten tulevaa palkkakuittiani, minkä siis onnekseni vielä saan, sieltä taas on joku mennyt nipistämään euroja pois. Työnantajani sanoi, että hän se ei ole, vaikka häntä aluksi tuosta julmuudesta syytinkin. Työnantajani sanoi nipistäjän olleen Sanna. Perhana tuo kuvankaunis johtajamme Marin tovereineen meni ottamaan minulta euroja ja nyt mietin, että millähän saan tuon vajeen omassa budjetissani paikattua? Huomasin muuten myös, että asumiskustannuksiin näyttäisi menevän enemmän kuin ennen ja myös kauppias piru vie meni nostamaan ruoan hintaa. Töihin kun painelin, niin auton tankkasin ja loppukuitti paljasti, kuinka rahaa meni tankkiin normaalia enemmän.

Kasvit alkavat kuulemma muistuttamaan omistajaansa. Tuntuu pitävän hyvin paikkansa.

Odotan oikein innolla, että mitähän minä saan vuodelle 2021, kun toistaiseksi voittajia ovat ainakin Sanna, ruokakauppias, bensakauppias ja Carunan tyypit. En tiedä mitä minä olen toistaiseksi saanut, mutta sen tiedän, että kuukaudessa ansaitsemistani tuloista taas viedään suurempi osa jonnekin. Pakkohan nuo menot on jonkun minulle jotenkin kompensoitava! Vai tuleeko tänäkin vuonna vain tasa-arvoa ja solidaarisuutta?

Olenkin miettinyt tässä, että miten tähän jatkuvaan kulujen kasvuun tulee asennoitua. Milloin oikein riittää tuo paisuva verotus ja maksujen maksu. Kauppiaat, asunto-osakeyhtiöt, sähköfirmat, vakuutusyhtiöt, pankit ja Sanna osaavat kyllä ottaa omansa, mutta minä en voi ottaa kuin pikavippejä Toivolan Janin tai hallituksen tavoin. Voin maksaa velkaa velalla, nyt kun niitä saa mainosten mukaan halvalla ja hyvään hintaan. Missäköhän kohtaa tavallista työntekijää palkitaan vai verotetaanko niin kauan kuin se hengissä pysyy? Ei kai kukaan niin julma ole, eihän?!

Puutonoksa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *