Neljän koon taktiikka: Kaikkea Kivaa Kannatuksen Kasvattamiseksi

Jotenkin vaalien alla kaikki puoluetoimistot menevät normaalia enemmän sekaisin. Poikkeusoloista huolimatta tämä tapa ei näy muuttuvan nytkään. Demarit ovat koetelleet etenkin palvelualoilla työskentelevien yrittäjien hermoja, kuten teinit koettelevat etäpalavereissa olevien vanhempiensa hermoja. Provosointia, vastakkainasettelua ja nokkelaa sanailua, jolla saadaan mitä halutaan. Nyt kävi niin köpelösti, että kun ajettiin asiantuntijoiden suuta käyttäen ulkonaliikkumiskieltoa, niin saatiin gallupeista murskalukemat. Oli pakko kaivaa esiin uusi taktiikka: exit-suunnitelma ja yrittäjähenkinen valtio. Josko niillä saisi sen kaivatun vaalivoiton? Politiikassahan puolueen etu on kaikkien etu.

Viestintätoimistoilta lienee saatu ohjeet, että maalaillaan kaikkien mieliin kesäiset festivaalit, urheilutapahtumat ja mökkiviikonloput, niin saadaan kannatukset tappiin. Jotainhan on viestinnässä muutettava, kun uhkailu ja pelottelu eivät enää toimineet. Eikä THL:n mallinnuksen mukaisesti tartunnat ole nousseet siihen 11 000: teen.

Nyt on aika luvata kaikki mukava ja kääntää Vihreiden tavoin toisten taisteluvoitot omaksi eduksi. Vasemmisto neliraaja-jarrutti onnistuneesti koulutusleikkauksia Helsingissä. Vihreät ilmoitti, että heidän ansiostaan koulutukseen lisättiin 17.5 miljoonaa euroa, vaikka todellisuudessa peruutettiin vain tulevaksi suunniteltu, jo heidän kertaalleen hyväksymänsä leikkaus. Tätä on vaalien alla oleva politiikka vuonna 2021. Viis faktoista, kunhan pyöritetään paskaa kirkkaisiin konvehtipapereihin ja tarjotaan ne sitten omille äänestäjille hienosta rasiasta.

Otetaanpa tähän tarkasteluun demareiden uusi kannatushoukutin.

Yrittäjähenkinen valtio tarkoittanee sitä, että valtio alkaa yrittämään ihan tosissaan. Demarit ovat ilmeisesti päätyneet siihen, että kun täällä ei muut yritä, niin valtion on aika ottaa homma haltuun. Valtion firmoilla menee hyvin. Verorahoilla on mukava yrittää ja tehdä investointeja. Samalla luodaan työtä ja saadaan palkattua suomalaiset torppareiksi aivan kuten entisinä hyvinä aikoina.

Yritykset eivät halua investoida Suomeen ja tehtaat valuvat muualle, koska Suomessa näkymät ja olosuhteet yrityksille eivät ole tarpeeksi suotuisat. Valtion on siis syytä näyttää esimerkkiä. Valtio on viimevuosina hyvin onnistunut elvyttämään omia yrityksiään ja rahaa on saatu siirrettyä yritysten tileille. Mikä parasta, niin kaikki veronmaksajat ovat päässeet tähän työhön mukaan. Ja jos ei yrityksen rahallinen tuki riitä, niin aina voimme myydä valtion omaa yritystä ulkomaisille sijoittajille. Tähän prosessiin voi apua pyytää, vaikka Haaviston Pekalta, sieltä täytyy varmasti sopiva sopimuspohjakin kansiosta C-kirjaimen alta.

Yrittäjähenkinen valtio on kaunis ajatus: valtio yrittää ja esimerkillisesti elää yrittäjän arkea. Tätä kaikkea tukevat sitten ne muut yrittäjät, jotka veroista ja maksuista huolimatta pysyvät hengissä. Ne, joiden yrittäminen yrittäjähenkisessä valtiossa ei riitä kattamaan kuluja, voidaan ne joko haudata tai siirtää valtion hellään huomaan. Työpaikka löytyy kaikille varmasti. Valtio yrittäjänä tuo mukanaan muitakin hyötyjä. Se tasa-arvoistaa, koska kaikki saavat varmasti työstään saman palkan (pois lukien eliitti), ja näin päästään eroon ikävästä paikallisesta sopimisesta. Suurin osa meistä pääsee töihin valtiolle ja kyllä se aina massatyöttömyyden voittaa, ehkä.

Aina kun joku mainitsee pienyrittäjien ja freelancereiden ahdingon, niin joku tulee kertomaan, kuinka hyvin meillä on kriisistä selvitty ja yrityksiä tuettu. Nämä ”jokut” tuskin ovat yrittäneet päivääkään, edes tehdä itse sinisimpukoita.

Valtion yrityksissä ovat asiat muutenkin paremmin, mikäli uutisia uskominen. Eduskunnan sauna on poikkeustilanteissakin auki. Ja ruokala, mistä saa oluen sipaista raskaan työpäivän jälkeen. Tätä samaa etua ei ole yksityisellä sektorilla. Onko sillä niin väliä kuka yrittää, kunhan sauna on lämmin ja työpaikkaruokalasta saa kaljaa?

Yrittäjähenkinen valtio luodaan kovilla tavoitteilla. Demareiden ohjelma lisää Suomeen 10 000 uutta yritystä vuoteen 2025 mennessä! Vuonna 2019 Suomessa aloitti 38 600 yritystä, lopetti 21 600. Demareiden tavoite oikein huokuu kunnianhimoa, varsinkin, kun riman laittaa tarpeeksi korkealle, ei kuin siis alas.

Suomalaisuutta tuo ohjelman tavoite on kyllä parhaimmillaan: miksi suotta kurottaa kuuseen, kun katajaan kuitenkin kapsahtaa. Tämä yrittäjähenkinen valtio kerää varmasti kannatusta vasemmalta laidalta ja Kepulle se käy, kunhan vain saa olla mukana.

Täytyy kyllä myöntää, että kyllä tuossa logiikkaa on. Valtio tarjoaa ihmisille kaiken mahdollisen ja kenenkään ei tarvitse tuntea jäävänsä huonommalle, kun kaikille on juuri saman verran kaikkea. Ei mene nallekarkit tasan, sanoi entinen mies, mutta tarpeeksi, kun palasiksi laittaa. Yrittäjähenkinen valtio, onko se sitten uhka vai uusi Nokia, niin jäänee nähtäväksi?

Viestillään yrittäjähenkisestä valtiosta demarit saivat minulle luotua hetkellisen ajatuksen, että nyt tuetaan yrittäjiä, kunnes demareiden varapuheenjohtaja loihti kuitenkin lausumaan, että ”Työnantajien ilmeinen tarkoitus on ratkaisuillaan heikentää palkkoja ja muita työehtoja, ajaa ay-liike ulos työpaikoilta ja palauttaa isäntävalta tehtaisiin”. Siihen perään vielä uudet rajoitukset, missä illallisravintolat on laitettava kiinni kello 18.00 ja tukia aloille tuskin ollaan nyt jakamassa, kun paikat saavat olla auki, niin olen entistä vakuuttuneempi, että yrittäjähenkinen valtio koskee siis vain valtiota ei yrittäjiä. Mikä motivoi enää ketään yrittämään ja ottamaan riskejä, kun viime kädessä valtio voi tehdä elinkeinoharjoittamisestasi täysin mahdotonta?

Puutonoksa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *