Viestintä sen kertoo: me ollaan…

”Ukraina käy sotaa myös Suomen puolesta ja silti ihmiset valittavat jostain bensanhinnasta!”

Tämähän on monelle autottomalle nyt varsin toimiva lausahdus, jolla kirvoitellaan omien fanien ja seuraajien mieliä. Hyvin toimiva!

Koska Puutonoksa haluaa kirvoitella kaikkien mieliä, niin tästä lausahduksesta inspiroituneena muokkaan sitä syvemmäksi ja monialaisemmaksi. Jokainen voi valita niistä sitten sopivan oman tilanteeseen ja kehua, että kylläpä se Puutonoksa on järjen ääni!

 • Ukraina käy sotaa myös Suomen puolesta ja silti ihmiset valittavat jostain translaista ja vähemmistöjen oikeuksista!
 • Ukraina käy sotaa myös Suomen puolesta ja silti ihmiset valittavat jostain tukalasta helteestä ja ilmastonmuutoksesta!
 • Ukraina käy sotaa myös Suomen puolesta ja silti ihmiset valittavat jostain köyhyydestä!
 • Ukraina käy sotaa myös Suomen puolesta ja silti ihmiset valittavat jostain hoitovelasta!
 • Ukraina käy sotaa myös Suomen puolesta ja silti ihmiset valittavat jostain mielenterveyspalvelujen puutteesta!
 • Ukraina käy sotaa myös Suomen puolesta ja silti ihmiset valittavat jostain hoitajien riittämättömyydestä!
 • Ukraina käy sotaa myös Suomen puolesta ja silti ihmiset valittavat jostain kalliista ruoan hinnasta!
 • Ukraina käy sotaa myös Suomen puolesta ja silti ihmiset valittavat jostain hallituspuolueiden puolueohjelmista!
 • Ukraina käy sotaa myös Suomen puolesta ja silti ihmiset valittavat jostain lapsista rannoilla!
 • Ukraina käy sotaa myös Suomen puolesta ja silti ihmiset valittavat jostain tissikuvista!

Tätä listaa kirjoittaessa tajusin, että perkele! Tässähän saa olla raapimassa tekstiä vielä pitkään, jos kaikki esimerkit kaivaa esille. Viimeinen esimerkkini olisi kuitenkin ollut, että:

 • Ukraina käy sotaa myös Suomen puolesta ja silti ihmiset valittavat jostakin.

Tottakai me valitamme epäkohdista tai jos ne eivät ole suoranaisia epäkohtia, niin siltä ne valittajasta kuitenkin tuntuvat. Se ei kuitenkaan tarkoita, että unohtaisimme jonkun toisen ongelman. Me osaamme valittaa siitäkin, ettei ole hitto soikoon mitään valitettavaa. Ei maailman onnellisimman kansan titteliä meille ihan noin vain vuodesta toiseen luovuteta! Siitäkin tittelistä valitetaan perkele sentään!

Nykyinen viestintä sosiaalisessa mediassa on lopulta aika yksinkertaista. Ja vielä helpommaksi sen voi itselleen ja kannattajilleen tehdä valitsemalla vastakkain kaksi asiaa, joista toinen ei koske itseä tai kannattajia. Tämän strategian valittuaan voi täydestä sydämestä ihmetellä, miten joku jaksaa ja kehtaa valittaa moisesta asiasta.

Niinpä toteamus: kuinka kehdataan valittaa kahvin hinnasta, sopii erinomaisesti heille, jotka eivät itse – todennäköisesti vatsahaavan takia – edes juo kahvia. Ja vatsahaavan saa siitä, että ihmiset ovat niiiin väärää mieltä.

Sosiaalisen median parhaimmat ja kovimmat viestijät aloittavat vielä viestin saatesanoilla: ”Kyllä ihmiset ovat tyhmiä!”. Viesti menee paremmin perille, kun heti alussa haukkuu muita tyhmiksi ja asettuu parempien puolelle. Olisihan melko rohkeaa asettua tyhmien ihmisten puolelle ja olla eri mieltä, joten tykkäyksiä odotettavissa enemmän kuin joitakin satunnaisia erimielisiä. Ja jos joku kuitenkin vahingossa tai tahallaan uskaltautuisi olemaan eri mieltä, niin haukutaan yhdessä kaikki erimieliset maanrakoon.

Ei perkele, kyllä ihmiset ovat sitten typeriä!

Puutonoksa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.