EI PER&#%#!

Kun veronmaksaja seuraa keskustelua mahdollista veroalennuksista, voi todeta, ettei sellaisia ole tulossa. Oppositiossa veroalennuksia ei tehdä, koska valta ei ole siellä, ja tehtäisiinkö niitä, vaikka valta siellä olisi? Tuskin. Hallituksessa veroalennuksia ei voida tehdä, koska kassa on tyhjä ja pankissa on vain printteri sekä vekseleitä, jotka testamentattu seuraaville toimijoille.

Keskustelu veroalennuksista käy kuitenkin kuumana nyt, kun on havahduttu, että kaikilla ei raha riitäkään. Onko tullut se aika, jossa veroja ei voida enää vain kiristää? Epäilen, vaikka jossakin sekin raja tulee vastaan. Vuosien aikana on spekuloitu, kuinka paljon ihmisten rahoja voidaan ottaa veroina, kunnes siitä tulee täysin tehotonta toimintaa ja yhteiskunnan toiminta hiipuu. Olemme varmasti lähellä sitä. Kansalaisten kyky kuluttaa ja käyttää palveluja hiipuu. Jokainen kiristää vyötään, kuten valtionvarain ministeri Saarikko toivoi. Emmekä ole vielä kääntäneet pattereista lämpöjä päälle, kiitos kesän!

Hallituksen voisi olla hyvä luoda joitakin veroalennuksia jo ihan tulevia eduskuntavaalejakin ajatellen, vaikka ja mutta: verojen alentamisessa on ongelma. Hyvätuloiset, yrittäjät ja muutenkin ideologisesti väärinajattelijat saattavat moisesta hyötyä.

Verojenalennus pieni- ja keskituloisille olisi tervetullutta varmasti puoluetoimistojen vaalituloksia ajatellen, mutta kun tällä hallituskaudella on jaettu tukia yrityksille, painettu rahaa markkinoille ja ajettu ihmisiä yksityisten terveysjättien piiriin, niin kykeneekö hallitus vielä siihen viimeiseenkin oikeistolaisen hallituksen työkaluun eli veroalennuksiin. Toisaalta oppositiossa istuvan Kokoomuksen puoluetoimistolla mietitään, että eikö nuo perkele jätä meille mitään?!

Jos uutisia on uskominen, niin tällä hetkellä Intia ostaa öljyt Venäjältä ja EU ostaa ne sitten Intiasta.
Maksammeko ja käytämmekö me siis Venäläistä öljyä edelleen, mutta kalliimmin koska se kiertää Intian kautta?

Fossiilisten polttoaineiden hintaa ei voi laskea, koska Putin tienaa sillä rahaa. Tämä on näköjään selvää. Eniten silti tuossa koko hommassa vituttaa, että ”emme voi tukea sotahullun koneistoa” ja siksi tankkaamme kallista menovettä, ostamme kallista ruokaa ja syksyllä lämmitämme kalliisti asuntojamme. Silti samaan aikaan sodan ensimmäisen 100 päivän aikana EU maksoi 59 miljardia euroa Venäjälle pelkästään energiasta. Paljonko tuosta oli Suomen osuus? En tiedä, mutta joku sieltä perkele ostaa ja meikäläiset maksavat. En tiedä teistä, mutta meikäläistä korpeaa se, että EU kehuu pakotteitaan ja toimiaan, mutta 59 miljardia!

Saksa, Ruotsi, Italia ja kumppanit alentaa polttoaineverojaan ja meillä maksetaan enemmän, koska ei voida tukea sotaa, mutta 59 miljardia!!

Ruoka maksaa ihan älyttömästi ja tuloveroa tai ALV:ia ei voida laskea, koska hyvätuloinen saattaisi hyötyä siitä pienituloisen rinnalla. Valtiovarainministeri puhuu hallituksensa kanssa ”Putinin hinnoista”, kun kaupoissa tuotteiden hinnat kasvavat kymmenillä prosenteilla. ”Putinin hinnat” eivät rakkaat lukijat vielä edes näy meillä, niiden vaikutus tulee sitten myöhemmin. Ja mitkä ”Putinin hinnat”, kun jumalauta 59 miljardia annettu ensimmäisen 100 päivän aikana!!!

Vitutuksen syy tiivistettynä: Kaikki maksaa enemmän, koska emme voi tukea sotaa. Se on selvä. Sitten joku tukee sitä 59 miljardilla ja me maksamme siitä! Olot kurjistuvat täällä, ja sillä ei todellakaan lopeteta naapurin sotakoneiston tukemista! Mitä perkelettä!

Olen kyllä valmis tinkimään kaikkeni, että Putinin sotakoneistoa ei rahoiteta enää senttiäkään!

Niinhän me jo hintojen puolesta teemmekin ja teemme tulevaisuudessakin. Mutta älkää sanoko, ettei asiasta ole soveliasta valittaa, kun samaan aikaan kauniisti puhuva ja parempia arvoja kantava EU rahoittaa sotahullun kassaa 59 miljardilla! Toivon, että tuosta 59 miljardista ei ole senttiäkään suomalaisten, koska sehän tästä vielä puuttuisikin.

Lähden järveen syömään jäätelöä.

Puutonoksa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *